Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Berenpannenkoeken, lekker smullen voor de kids

0 727

Berenpannenkoeken, lekker smullen voor de kids

Vind je ze niet schattig, deze heerlijke volkoren berenpannenkoeken? Wij zijn er weg van en ze bevatten bovendien alleen maar pure en verse ingrediënten. Je kunt de kinderen, met een gerust hart, van deze gezonde berenpannenkoeken laten genieten. Bak ook eens andere dieren, wees creatief en leef je lekker uit in de keuken. Zelf pannenkoekenbeslag maken moeilijk? Welnee, in een handomdraai maak je deze pannenkoekenmix van speltbloem en -meel. Ik koop mijn meel altijd bij de molen, omdat deze van betere kwaliteit is dan uit de supermarkt en er zitten geen onnodige toevoegingen in. Veel succes!

Wat heb je nodig voor ca. 10 berenpannenkoeken:

  • 100 gr speltbloem
  • 100 gr speltvolkorenmeel
  • 400 ml melk
  • 2 eieren (middelmaat)
  • 2 el honing
  • 2 el zachte boter of olie
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • extra voor garnering: honing, wat rozijntjes, een banaan, poedersuiker, theezeefje (optioneel)
  • boter of olie om in te bakken (ik heb rijstolie gebruikt)

Zo maak je deze leuke berenpannenkoeken:

Doe alle droge in een kom en roer deze goed door elkaar. Voeg dan melk, honing, zachte boteren eieren toe, goed kloppen met een garde. Laat het mengsel ca. 10 minuten rusten en meng het nog een keer.

Snij de banaan in plakjes van ca. een halve cm. Leg de rozijntje ook vast klaar voor gebruik.

TIP: Ik heb het pannenkoekenbeslag in een maatbeker gedaan, omdat je dan beter kunt doseren en zo de beertjes kunt maken. Het beslag vloeit nog uit in de pan, dus schenk er niet te veel in één keer in.

Verwarm de koekenpan goed voor en doe er dan een heel klein beetje olie of boter in. Begin iets uit het midden van de pan en schenk hier voorzichtig wat beslag, dit vloeit uit tot een grote cirkel, je hebt nu het gezicht van de beer. Wacht heel even tot dit beslag gaat wat gaat stollen en maak er dan twee oortjes aan. Wanneer de onderkant van de pannenkoek bruin is, draai je hem om, bak nu de andere zijde bruin. Haal het beertje uit de pan en leg deze op een bordje (eventueel bestrooit met wat poedersuiker).

Maak van een plakje banaan en drie rozijntjes een snuitje op de berenpannenkoek. Druppel er wat honing overheen en smullen maar.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer