Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Berries n Cream; Fruit met slagroom, drankje en caramel

Tussen alle wat meer pittige gerechten die in foodfilm Chef gemaakt worden, zit ook een heerlijk zoet dingetje, Berries n Cream, een toetje met ‘caramel dust’.

0 716

Uit de film ‘Chef’ de ‘Berries n Cream’, Fruit met slagroom, drankje en caramel – Eetfilms of zoals je ze vaker zal tegen komen: foodfilms, passen helemaal in de huidige trent van meer aandacht voor wat we nu eigenlijk iedere dag op ons bord scheppen. Hele avonden worden georganiseerd rondom een foodfilm. De spannenste avonden zijn die waarop je gaat zitten en op hetzelfde moment dat een gerecht in de film voorbij komt, je datzelfde gerecht ook voor je neus krijgt. Lukt het, lukt het niet, ziet het er hetzelfde uit als in de film en smaakt het!

Enige tijd geleden kwam de film ‘Chef’ uit over een kok die zijn ei niet kwijt kan in de keuken van een restaurant en daarom het hele gedoe de rug toekeert, een oud busje opknapt, er een keuken in bouwt en daar de weg mee opgaat. De heerlijkste dingen komen er uit dat busje en het is niet heel vreemd dat de film een soort geadopteerd werd door onze eigen Hollandse Reizende Sterren. Je weet wel, die prachtige busjes waaruit ze de lekkerste dingen voor je neus toveren. Op elk festival kan je ze vinden.

Chef caramel dustCaramel Dust

Tussen alle wat meer pittige gerechten die in de film gemaakt worden, zit ook een heerlijk zoet dingetje, een toetje met ‘caramel dust’. Alleen die naam al, alsof er een elfje nog even een laatste twinkeling strooit over dat bakje waar al zoveel lekkers in zit. Kan niet fout gaan en dat klopt ook, want echt simpel, maar door dat laatste twinkeltje caramel toch bijzonder. Je maakt met dit recept veel caramelpoeder, niet weggooien! Bewaar in een goed afgesloten plastic bakje en strooi het de volgende keer over een ijsje of je yoghurt. In de film wordt het fruit extra gezoet, voor mij hoeft dat niet, kies jouw versie, met of zonder suiker.


Berries n Cream

voor 4 personen

  • 200 gr mix van bosvruchten, bijvoorbeeld frambozen, bramen, bosbessen of aalbessen
  • 100 gr suiker
  • handje verse muntblaadjes, in dunne reepjes gesneden
  • 2 el Grand Marnier

Voor de karamelpoeder

  • 400 gr suiker
  • 50 ml water

Slagroom

  • 200 ml slagroom
  • 50 gr poedersuiker

Leg de vruchten in een kom, strooi daar de suiker over en laat ongeveer een uur staan.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de suiker en het water in een pannetje en breng aan de kook en roer tot de suiker volledig is opgelost. Zet daarna iets lager en wacht tot het mengsel de lichtbruine/gouden kleur van karamel krijgt, roer niet meer. Let op dat je de boel niet laat aanbranden. Giet de vloeistof op de bakplaat en laat volledig afkoelen. Breek de plak daarna in kleine stukken en maal in een keukenmachine tot poeder. Schep door een zeef om de grotere stukjes eruit te halen.

Klop de slagroom met de poedersuiker net niet helemaal stijf. Doe de munt en de Grand Marnier voorzichtig door de vruchten. Verdeel de vruchten over schaaltjes of glazen, doe een flinke schep slagroom erover en strooi er wat karamelpoeder over.

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer