Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Biet-venkel salade met bacon cheese crumbles

Serveer de biet-venkel salade met bacon cheese crumbles als lichte salade voor de lunch, maar ook als voorgerecht of als bijgerecht bij een diner.

0 396

Biet-venkel salade met bacon cheese crumbles – Salades, daar raak je bijna niet op uitgekeken. Dat houdt vaak echt meer in dan een zakje leegschudden en er een dressing over gieten. Met verse, dun gesneden groenten maak je bijvoorbeeld de mooiste salades. Salades zoals ze bij de meeste trouwe supermarktklanten niet op tafel staan. Wanneer je zo’n salade serveert zie je de gezichten aan tafel veranderen. Hoor je…. ohhhh! Dan heb je het goed gedaan. Deel je receptuur dan ook met je gasten want echt iedereen zou de trots van eigen gemaakte salades moeten ervaren.

Bieten en venkel

Verse, dungesneden groenten zei ik al. In onderstaande salade maak ik gebruik van verse rode bietjes. Rauwe bietjes wel te verstaan. Dat schijnt niet heel gewoon meer te zijn. Velen gaan voor de gekookte bietjes. Rauwe bietjes zijn lekker, maar zorg dat je ze uiterst dun snijdt. Datzelfde geldt voor de verse venkel. De uitgesproken anijs smaak past perfect bij de bietjes, maar ook hier is het echt van belang om zeer dun te snijden. Natuurlijk voegen we wat bladsla (rucola in dit geval) toe om er een mooie, volle salade van te maken.

Pit en bite

Naast de groenten en de bladsla vul je een salade aan met iets krokants. Zo creëer je een bite in je salade, wat het net even een extraatje meegeeft. Wat ook erg gewaardeerd zal worden is een pittige, uitgesproken smaak in je salade. In onderstaand recept creëer ik dat met de bacon cheese crumbles. Dit zijn zachte bolletjes geitenkaas met bacon. Verkrijgbaar in een handige emmertjes en ideaal om je salade te pimpen.

Dressing

Met enige regelmaat krijg ik onderweg in een restaurant of lunchroom een salade op mijn bord waaraan geen dressing is toegevoegd. In sommige gevallen kan dat geen kwaad, maar in veruit de meeste gevallen is gewoon echt niet lekker. Mogelijk komt hier de uitspraak “ik ben geen konijn” vandaan. In vele thuiskeukens wordt de dressing uit een zakje (je gelooft het niet) of uit een flesje gegoten. Ik blijf nog altijd fan van een huisgemaakte dressing en écht, zo ingewikkeld is dat niet! 3 delen olie, 1 deel azijn en eventuele smaakmakers toevoegen. In dit geval neem ik balsamico azijn. (Lees hier meer over balsamico).


Biet-venkel salade met bacon cheese crumbles

Als voorgerecht voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 rauwe biet
  • 1/2 venkel
  • 2 handen rucola
  • 20 gram pecannoten
  • 2 eetlepels cheese crumbles met bacon
  • extra virgine olijfolie
  • balsamico
  • peper/zout

Snij met een mandoline, kaasschaaf of keukenmachine de biet en de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de rucola over 2 borden, leg hierop de bietenschijfjes en de venkel. Strooi de pecannoten erover en de cheese crumbles met bacon.

Meng 3 delen extra virgine olijfolie met 1 deel balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper en giet de dressing over de salade.

Serveer de biet-venkel salade met bacon cheese crumbles als lichte salade voor de lunch, maar ook als voorgerecht of als bijgerecht bij een diner.

Tafel lekker !

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer