Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bieten hummus; een roze zoete zaligheid

Deze diep-roze zoete bieten hummus is met slechts een paar ingrediënten zó gemaakt en hij smaakt verrassend lekker. Heerlijk op brood, als dip of als mezze.

0 812

Bieten hummus; een roze zoete zaligheid – Een heerlijke variatie op een bekende klassieker uit het Midden Oosten.


Hummus, houmous of hoemoes?

Hummus, houmous of hoemoes; alle verschillende spellingen tref je aan voor het zelfde gerecht. Het is een dip op basis van gepureerde kikkererwten en tahin, een saus van sesampasta. Het komt oorspronkelijk uit het Midden Oosten en heeft inmiddels zijn weg naar het Westen gevonden. Het past prima op de boterham of toastje bij de borrel en je kunt er goed mee variëren: door er een bieten hummus van te maken, bijvoorbeeld. Bieten en kikkererwten gaan heel goed samen. Ze versterken elkaars aardse smaken en het zoete van de bietjes geeft het een hele prettige, volle smaak. Dit eenvoudige recept geeft een hele rijke, diep roze zoete zaligheid, zonder toevoeging van suiker!

Voor extra kleur en smaak gebruik je in dit recept liefst gepofte bietjes. Ze zijn intenser van kleur en smaak dan (voor)gekookte bieten. Klik hier voor het recept voor gepofte bietjes.

Bieten hummus; een roze zoete zaligheid

Voor 4 – 6 personen:

  • 1 blikje à 200 gr. kikkererwten (of 150 à 200 gr. zelf geweekte en gekookte kikkererwten)
  • 2 gare bieten
  • 1 el. appelazijn (of witte wijnazijn)
  • 2 el. zachte tahin (sesampasta)
  • 2 el. sesamolie (+ extra)
  • snufje zout

Spoel de gare kikkererwten af en doe ze in een hoge mengbeker. Schil de bieten en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe aan de hoge mengbeker. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en pureer ze met een staafmixer. Spreid de bieten hummus uit op een bord, of in een schaaltje en druppel er eventueel nog wat extra sesamolie over.

Tip: De bieten hummus smaakt lekker op gewoon brood, maar is ook heerlijk bij een broodje falafel of shoarma.

Je kunt de bieten hummus nog wat pittiger maken door er wat verse gember door heen te doen en nog wat komijnzaad.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer