Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappel courgette koekjes – Smakelijke eenvoud

Wie heeft er ooit verteld dat aardappelen eten saai is? Met deze aardappel courgette koekjes is aardappelen, groenten en vlees ineens weer helemaal oké.

Aardappel courgette koekjes – Gekookte aardappelen, aardappel puree en gebakken aardappelen. Dit staat toch wel het meest op tafel tijdens het warme eten als er aardappel op het menu staat. Deze aardappel courgette koekjes zijn weer eens wat anders. Om wat extra groente toe te voegen aan de maaltijd zijn de aardappels met de courgette gecombineerd.

Courgettes

Courgettes zijn er in vele vormen en maten. De meest bekende zijn de langwerpige, groene courgettes. Tegenwoordig vind je ze ook in het geel in de winkels. Een andere vorm courgette die we steeds vaker zien is de bolcourgette. Deze laatste is net wat zachter van smaak dan zijn langwerpige grote broer. Wist je trouwens dat courgettes ontzettend gemakkelijk zijn om zelf te verbouwen. Je hebt voor een hele zomer courgettes maar 2 planten nodig. Let wel op, ze nemen wel veel ruimte in beslag. Ook de bloemen van de courgette zijn eetbaar en worden vaak gevuld met gehakt.

Aardappel courgette koekjes

Bijgerecht voor 2 personen

Tip: Gebruik een stevige courgette, die raspt namelijk een stuk gemakkelijker en veiliger.

  • 1 ei
  • 3 el melk
  • 60 gram bloem
  • zout en peper
  • 150 gram courgette (stevig)
  • 350 gram aardappel (geschild)
  • 1,5 el zonnebloemolie

Meng het ei, de melk en de bloem samen tot een dik beslag. Voeg hier een snuf zout en peper aan toe. Je kunt de courgette schillen voor je hem raspt, dit afhankelijk van wat je zelf lekkerder vindt. Voor het raspen kun je verschillende apparaten of keukengerei gebruiken. Je kunt een standaard rasp gebruiken of een keukenmachine met rasp. Ook met een mandoline kun je mooie reepjes raspen. Rasp de courgette en voeg dit toe aan het beslag. Rasp nu de aardappel en voeg ook dit toe aan het beslag. Roer het goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een pan met antiaanbaklaag op het vuur en verhit hier een ½ el zonnebloemolie in. Je kunt het beste een schepje of ijslepel van 100 ml gebruiken om het mengsel gebruiken om de koekjes te maken. Schep een lepel van het mengsel in de pan en druk het plat. Afhankelijk van je pan passen er ongeveer 2 à 3 koekjes in. Zet je vuur laag en laat de koekjes eerst ongeveer 7 minuten op één kant liggen. Als ze mooi bruin zijn aan één zijde draai je ze om en laat je ze nogmaals 5 minuten liggen.

Omdat de koekjes met rauwe aardappel worden gemaakt hebben ze echt even rustig de tijd nodig om gaar te worden. Daarom is een laag vuur belangrijk. Als je hoog vuur zou gebruiken dan zou de buitenkant zwart zijn en de binnenkant nog rauw. Je kunt met een vork in de koekjes prikken om te zien of ze gaar zijn. Haal de koekjes uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier. Dit herhaal je tot het mengsel helemaal op is. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en zet de koekjes nog even 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zo worden de koekjes weer warm en wat krokant terwijl ze bovendien nog een beetje doorgaren.

Serveer de aardappel courgette koekjes met groenten en een lekker stukje vlees.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
  1. De ree zegt

    Ik kan nergens vinden hoe ik moet printen

  2. Marietje zegt

    Kun je de courgette koekjes ook invriezen?

    1. Redactie zegt

      Jazeker

  3. Berna zegt

    De Courgette koekjes maak ik al 20 jaar,, zelf hebben wij een grote Groenten tuin, ook heel veel fruit, ik maak veel jam, appelmoes, peren op sap met Gember , is lekker, ook Courgette jam gemaakt.ik maak van alles gr Berna

  4. Agnes zegt

    Ik ga je spruiten meedrijven en je courgette- aardappelkoekjes morgen serveren bij gestoofde kalfswangetjes. Ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.