• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Een lekker bijgerecht bij vlees of wild. Met een heerlijke krokante notenkorst

door Connie Derks
in Bijgerecht
1
2
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven – Deze licht gesouffleerde puree heeft als verrassing een heerlijke krokante korst met noten. Met een paar simpele ingrediënten zoals knolselderij en aardappel tover je een heerlijk gerecht op tafel. Je kunt de ovenschotel als bijgerecht serveren bij een lekker robuust stuk vlees of wild, maar hij is ook perfect als een vegetarische ovenschotel door de toevoeging van eieren en noten.

Knolselderij en nootmuskaat een perfecte combinatie

Knolselderij smaakt vrij licht naar noten. Deze smaak kun je versterken door nootmuskaat te gebruiken wat de smaak net iets voller maakt. Investeer eens in een klein raspje om je nootmuskaat te raspen. Deze kosten echt bijna niets. De smaak van vers geraspte nootmuskaat is zo veel beter dan de kant-en-klare poeders uit een busje. Deze verliezen na verloop van tijd hun smaak. Want zeg eens eerlijk hoe lang staat zo’n busje in je keukenkastje? De bolletjes zijn erg lang houdbaar en omdat je ze steeds vers raspt, heb je steeds een volle smaak.

De smaak van vers geraspte nootmuskaat is zo veel beter dan de kant-en-klare poeders uit een busje.

Knolselderij

Knolselderij; Informatie en 15+ recepten

Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram knolselderij in stukken
  • 500 gram bloemige aardappels in stukken
  • 50 gram boter
  • scheut melk
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 100 gram oud brood
  • 100 gram gemengde noten naar wens
  • 1 eetlepel gesmolten boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappel- knolselderijpuree:

Kook de aardappels en de knolselderij met een beetje water tot deze zacht en gaar zijn. Giet ze af en voeg er een scheutje melk en boter aan toe. Maak een puree door een stamper te gebruiken voor een grove puree of een mixer voor een fijnere structuur. Zorg voor een smeuïge puree. Gebruik geen staafmier want dan krijg je behanglijm. Breng de puree goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Klop 2 eitjes los en roer deze snel en goed door de puree. De puree zal vrij slap zijn, maar door het bakken in de oven stijft deze op. Vet een ovenschaal in met boter. (Neem hiervoor een grotere schaal want dan kun je er lekker veel kruimels over strooien en de puree is eerder warm.) Verdeel de knolselderijpuree over de schaal.

Neem 100 gram oud brood en scheur deze in stukjes. Doe dit samen met de noten, de gesmolten boter en een beetje zout en peper in een hakmolentje. Maal alles tot een grove kruim. Heb je echter geen molentje dan kun je dit ook prima met een mes fijn snijden , het is alleen een beetje meer werk. Verdeel de kruim over de puree en zet alles een halfuurtje in een op 180 graden voorverwarmde oven tot de puree door en door heet is en de kruim mooi bruin en krokant. Door de toevoeging van ei is de aardappel- knolselderijpuree iets omhoog gekomen en heerlijk luchtig.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin40Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Ovenaardappelen met Ras el Hanout
Bijgerecht

Ovenaardappelen met ras el hanout

Gestoofde witte kool
Bijgerecht

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Opgemaakte huzarensalade
Bijgerecht

Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!

Reacties 2

  1. M.J. Elout says:
    2 jaar geleden

    recept van de aardappel knolselderijpuree ziet er heerlijk uit, maar op welke stand moet de oven ?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      180 graden, deze temperatuur is geschikt voor vrijwel elke ovenschotel.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen