Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Probeer eens een aardappel- knolselderijpuree! Deze licht gesouffleerde puree heeft als verrassing een heerlijke krokante korst met noten.

0 410

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven – Deze licht gesouffleerde puree heeft als verrassing een heerlijke krokante korst met noten. Met een paar simpele ingrediënten zoals knolselderij en aardappel tover je een heerlijk gerecht op tafel. Je kan de ovenschotel als bijgerecht serveren bij een lekker robuust stuk vlees of wild maar hij is ook perfect als een vegetarische ovenschotel door de toevoeging van eieren en noten.

Knolselderij en nootmuskaat een perfecte combinatie

Knolselderij smaakt vrij licht naar noten. Deze smaak kun je versterken door nootmuskaat te gebruiken wat de smaak net iets voller maakt. Investeer eens in een klein raspje om je nootmuskaat te raspen. Deze kosten echt bijna niets. De smaak van vers geraspte nootmuskaat is zo veel beter dan de kant en klare poeders uit een busje. Deze verliezen na verloop van tijd hun smaak. Want zeg eens eerlijk hoe lang staat zo een busje in je keukenkastje? De bolletjes zijn erg lang houdbaar en omdat je steeds vers raspt heb je steeds een volle smaak.

De smaak van vers geraspte nootmuskaat is zo veel beter dan de kant en klare poeders uit een busje.

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Bijgerecht voor 4 personen

  • 500 gram knolselderij in stukken
  • 500 gram bloemige aardappels in stukken
  • 50 gram boter
  • Scheut melk
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 100 gram oud brood
  • 100 gram gemengde noten naar wens
  • 1 eetlepel gesmolten boter

Zo maak je aardappel- knolselderijpuree:

Kook de aardappels en de knolselderij met een beetje water tot deze zacht en gaar zijn. Giet ze af en voeg er een scheutje melk en boter aan toe. Maak een puree door een stamper te gebruiken voor een grove puree of een mixer voor een fijnere structuur. Zorg voor een smeuïge puree. Gebruik geen staafmier want dan krijg je behanglijm. Breng de puree goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Klop 2 eitjes los en roer deze snel en goed door de puree. De puree zal vrij slap zijn maar door het bakken in de oven stijft deze op. Vet een ovenschaal in met boter. ( Neem hiervoor een grotere dan ik deed want dan kun je er lekker veel kruimels over strooien en de puree is eerder warm. ) Verdeel de puree over de schaal.

Neem 100 gram oud brood en scheur deze in stukjes. Doe dit samen met de noten, de gesmolten boter en een beetje zout en peper in een hakmolentje. Maal alles tot een grove kruim. Heb je echter geen molentje dan kun je dit ook prima met een mes fijn snijden , het is alleen een beetje meer werk. Verdeel de kruim over de puree en zet alles een halfuurtje in de oven tot de puree door en door heet is en de kruim mooi bruin en krokant. Door de toevoeging van ei is de aardappel- knolselderijpuree iets omhoog gekomen en heerlijk luchtig.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer