• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

door Connie Derks
in Bijgerecht
1
2
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven – Deze licht gesouffleerde puree heeft als verrassing een heerlijke krokante korst met noten. Met een paar simpele ingrediënten zoals knolselderij en aardappel tover je een heerlijk gerecht op tafel. Je kan de ovenschotel als bijgerecht serveren bij een lekker robuust stuk vlees of wild maar hij is ook perfect als een vegetarische ovenschotel door de toevoeging van eieren en noten.

Knolselderij en nootmuskaat een perfecte combinatie

Knolselderij smaakt vrij licht naar noten. Deze smaak kun je versterken door nootmuskaat te gebruiken wat de smaak net iets voller maakt. Investeer eens in een klein raspje om je nootmuskaat te raspen. Deze kosten echt bijna niets. De smaak van vers geraspte nootmuskaat is zo veel beter dan de kant en klare poeders uit een busje. Deze verliezen na verloop van tijd hun smaak. Want zeg eens eerlijk hoe lang staat zo’n busje in je keukenkastje? De bolletjes zijn erg lang houdbaar en omdat je ze steeds vers raspt heb je steeds een volle smaak.

De smaak van vers geraspte nootmuskaat is zo veel beter dan de kant en klare poeders uit een busje.

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram knolselderij in stukken
  • 500 gram bloemige aardappels in stukken
  • 50 gram boter
  • scheut melk
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 100 gram oud brood
  • 100 gram gemengde noten naar wens
  • 1 eetlepel gesmolten boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappel- knolselderijpuree:

Kook de aardappels en de knolselderij met een beetje water tot deze zacht en gaar zijn. Giet ze af en voeg er een scheutje melk en boter aan toe. Maak een puree door een stamper te gebruiken voor een grove puree of een mixer voor een fijnere structuur. Zorg voor een smeuïge puree. Gebruik geen staafmier want dan krijg je behanglijm. Breng de puree goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Klop 2 eitjes los en roer deze snel en goed door de puree. De puree zal vrij slap zijn maar door het bakken in de oven stijft deze op. Vet een ovenschaal in met boter. ( Neem hiervoor een grotere want dan kun je er lekker veel kruimels over strooien en de puree is eerder warm. ) Verdeel de knolselderijpuree over de schaal.

Neem 100 gram oud brood en scheur deze in stukjes. Doe dit samen met de noten, de gesmolten boter en een beetje zout en peper in een hakmolentje. Maal alles tot een grove kruim. Heb je echter geen molentje dan kun je dit ook prima met een mes fijn snijden , het is alleen een beetje meer werk. Verdeel de kruim over de puree en zet alles een halfuurtje in een op 180 graden voorverwarmde oven tot de puree door en door heet is en de kruim mooi bruin en krokant. Door de toevoeging van ei is de aardappel- knolselderijpuree iets omhoog gekomen en heerlijk luchtig.

Tafel lekker !!

Tags: AardappelenGroente - Knolgroenten - Knolselderij
DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

ovenaardappels met gerookte paprika
Bijgerecht

Ovenaardappels met gerookte paprika

Ovenschotel van knolselderij en winterpeen
Bijgerecht

Ovenschotel van knolselderij en winterpeen

Knolselderij snijden doe je zo
Kookschool

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Roseval aardappeltjes uit de oven
Bijgerecht

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Reacties 2

  1. M.J. Elout says:
    1 week geleden

    recept van de aardappel knolselderijpuree ziet er heerlijk uit, maar op welke stand moet de oven ?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      1 week geleden

      180 graden, deze temperatuur is geschikt voor vrijwel elke ovenschotel.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen