• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Een heel veelzijdig bijgerecht!

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn – Aardappelen met rozemarijn en knoflook uit de oven is een simpel, maar heerlijk bijgerecht dat perfect past bij veel verschillende hoofdgerechten. Dit bijgerecht past goed bij geroosterd vlees, zoals kip of varkensvlees, maar het is ook lekker bij visgerechten of een vegetarische maaltijd. Lekker en veelzijdig dus. Je zet met dit aardappelgerecht weer eens iets anders op tafel dan de vaak gebruikelijke gekookte aardappelen, of de gewone gebakken aardappeltjes uit de koekenpan.

Serveer deze aardappeltjes bij vlees of vis, maar ook naast een salade als vegetarische maaltijd

Welke aardappelen gebruik je voor dit recept?

Voor dit recept kun je het beste vastkokende aardappelen nemen. Die vallen niet uit elkaar bij het koken en zijn dus makkelijker te verwerken. Als je kruimig kokende aardappels zou gebruiken loop je het risico dat ze stuk gaan en dat je een schaal vol aardappelkruim overhoudt. Welk ras vastkokende aardappelen je neemt voor de aardappelen met rozemarijn en knoflook, maakt niet zoveel uit, kies een soort die jij lekker vindt.

Aardappelen met knoflook en rozemarijn – tips

Je kunt de aardappelen met knoflook en rozemarijn zover voorbereiden dat je ze alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven om ze te bakken. Kook de aardappels vast voor, doe ze in een schaal en leg de rozemarijn er vast tussen. Dek de schaal af en bewaar hem in de koelkast. Als je de aardappelen wilt gaan roosteren voeg je alleen nog wat olijfolie toe.

Aardappelen met knoflook en rozemarijn kunnen ook heel goed voor een diner met je vrienden

Je kunt ontelbare variaties op dit gerecht maken door te spelen met de kruiden. Voeg als extra wat takjes verse tijm toe of kies eens voor een heel ander kruidenmengsel. Voeg wat extra pit aan het gerecht toe door de zwarte peper te vervangen door bijvoorbeeld chilivlokken. Ook kun je extra ingrediënten toevoegen in de vorm van groente. Stukjes ui en gehalveerde cherrytomaatjes zijn heerlijk, maar ook stukjes courgette, pompoen of iets dergelijks geven een geheel nieuwe draai aan de aardappelen met rozemarijn en knoflook.

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • een paar takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelen met rozemarijn en knoflook:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelen een paar minuten voor in wat water met zout. Giet ze af en laat ze even droogstomen.

Doe de aardappelen over in een vuurvaste schaal. Kruid ze met wat zwarte peper en indien nodig nog wat zout. Leg de takjes rozemarijn en de gehalveerde knoflookteentjes tussen de aardappels. Besprenkel het geheel met wat olijfolie.

Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven op het rooster. Schep de aardappels tijdens het bakken af en toe even om, zodat ze aan alle kanten kunnen kleuren.

Serveer de aardappelen met rozemarijn en knoflook direct.

Tafel lekker !!

DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

gevulde aardappelen met spek en ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met spek en ui

Aardappelen bewaren
Kookschool

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

aardappelmuffins van geraspte aardappel
Bijgerecht

Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Hutspot met klapstuk
Stamppot

Hutspot met klapstuk; de klassieker!

Vrij vastkokende aardappelen
Kookschool

Vrij vastkokende aardappelen

Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan
Bijgerecht

Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen