• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelmuffin van geraspte aardappel

door Connie Derks
in Bijgerecht
1
2
aardappelmuffins van geraspte aardappel

Aardappelmuffin van geraspte aardappel – serveer de aardappel eens anders en maak muffins van geraspte aardappel. Met extra veel smaak door toevoeging van groente en kaas.

Geraspte aardappel is sneller klaar

Aardappels kun je op meerdere manieren serveren, gekookt, gebakken, als frietjes of als puree. Zo kun je er ook aardappelmuffins van maken. Laat je niet verwarren door de naam want het heeft niets met de zoete cakejes te maken, de naam muffin komt door het vormpje waarin ze gebakken worden. Voor aardappelmuffins kun je aardappelpuree gebruiken, maar je kunt ook de rauwe aardappel raspen. Door de aardappels te raspen zijn ze snel klaar en kun je ze makkelijk mengen met andere ingrediënten voor je ze in de muffinvorm verdeeld.

Aardappelmuffin van geraspte aardappel met ……..

Je kunt de geraspte aardappel voor de muffins gewoon in een vormpje doen en dan bakken, maar dat is best saai. Door er groenten aan toe te voegen voeg je ook kleur en smaak toe en extra vitamines. Hier kiezen we voor ui, paprika en courgette, maar er is veel meer mogelijk. Gebruik eens wortel, bloemkool, broccoli, pompoen of andere groenten voor aardappelmuffins van geraspte aardappel. Je kunt er heel makkelijk restjes groenten in verwerken. Dat betekent heerlijk eten en geen voedselverspilling, een win-winsituatie dus.

Voor- en nadelen van verschillende muffinvormen

Aardappelmuffins van geraspte aardappels kun je in vrijwel iedere muffinvorm maken. Je kunt voor een standaard ijzeren muffinvorm kiezen en die insmeren, maar je kunt ook een silicone muffinvorm gebruiken. Die laatste hoef je in de meeste gevallen niet in te smeren. Een ijzeren muffinvorm geeft een iets krokanter korstje, maar een siliconen variant lost weer makkelijker. Met het in de oven schuiven is een ijzeren vorm makkelijker, een siliconen is flexibel dus daar moet je rekening mee houden, die zet je het beste voor je gaat vullen op een bakplaat om morsen te voorkomen.

Lekker groot, of klein maar fijn

De grootte van de vormpjes maakt niets uit, de kleine zijn alleen ietsjes eerder gaar. Dit recept is voldoende voor 12 grote muffins of 24 kleine.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Porties: 12 grote of 24 kleine muffins
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram geraspte aardappel
  • 80 gram courgette
  • 80 gram rode paprika
  • 80 gram geraspte kaas
  • 80 gram ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 eetlepel ras el hanout of kerrie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eieren, losgeklopt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelmuffins van geraspte aardappel:

Vet een ijzeren muffinvormpjes in met een beetje gesmolten boter. Schil en was de aardappels en rasp ze op een grove rasp. Doe het aardappelmengsel in een zeef en druk het overtollige vocht eruit. Snijd de groente in kleine stukjes, maak ze zeker niet te grof, anders worden ze niet gaar. Als je al gegaarde groenten gebruikt maakt de grootte van de stukjes niet zo heel veel uit. Doe alle ingrediënten behalve de maizena en het ei in een grote kom en meng door elkaar. Doe het aardappelmengsel weer terug in de kom en voeg de maizena toe en meng erdoorheen en roer er als laatste de losgeklopte eieren doorheen. Vul de muffinvormpjes, duw de vulling een beetje aan. Zet de aardappelmuffins van geraspte aardappel 25 tot 30 minuten in een oven van 200 graden en bak ze goudbruin en gaar. Haal de muffins uit de oven en laat ze 5 minuten staan voor je ze uit de vorm haalt.

Je kunt de aardappelmuffins eventueel invriezen en opwarmen.  !0 min in een oven van 180 en 5 minuten in de airfryer.

Tafel lekker !!

DeelPin130Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hasselback aardappels
Bijgerecht

Hasselback aardappels, je moet ze eens gemaakt hebben

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

gevulde aardappelen met spek en ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met spek en ui

Aardappelen bewaren
Kookschool

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

Hutspot met klapstuk
Stamppot

Hutspot met klapstuk; de klassieker!

Reacties 2

  1. Riet Zuidema says:
    2 weken geleden

    De aardappelmuffins lijken me heel leuk om te maken. Ik wil graag kleintjes maken en invriezen zodat ik ze op mijn verjaardag, als mijn kinderen komen eten, ze zo in de oven kan schuiven ( zoals jij al tipte). Maar, is de oventijd bij grote en kleintjes hetzelfde?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 weken geleden

      De grote moeten iets langer dan de kleinere Riet, voor de kleintjes kun je denk ik 20 tot 25 minuten aanhouden. Zie het recept van aardappel verrassing met kaas.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Wil je de bekende spruitjes met appelmoes eens vervangen? Probeer dan spruitjes met appel eens. Zo serveer je echt een Hollandse- en gezonde maaltijd.

Check het recept of lees de info
Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Curry van kip en aubergine

Curry van kip en aubergine

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen