Aardappelpannetje met koolrabi en wortel – Soms heb je niet veel nodig om een lekker maaltje op tafel te zetten. Met wat aardappels en seizoensgroenten heb je al snel een gezond en smaakvol gerecht. Koolrabi van Hollandse bodem is van mei tot en met oktober verkrijgbaar. Is het seizoen voorbij? Vervang ze dan gewoon door een andere seizoensgroente. Pastinaak of knolselderij in de winter bijvoorbeeld. Net wat je zelf lekker vindt. Lekker met gebraden kip of varkensvlees.
Koolrabi; een bijzonder knolletje!
Een prachtig lichtgroen, en soms ook paars, knolletje, dat een beetje tot de vergeten groenten behoort. Jammer, want koolrabi is heerlijk!
Aardappelpannetje met koolrabi en wortel
- 200 gram vastkokende aardappels
- 200 gram wortels
- 200 gram koolrabi
- 1 ui, in halve ringen gesneden
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel boter
- peterselie
- peper en zout naar smaak
Schil de wortels en snijd in hem reepjes. Was en halveer de aardappels en kook ze gaar in de schil. Schil de koolrabi en snijd hem vervolgens in blokjes. Smelt de boter in een pan en stoof de ui samen met de wortels en de koolrabi. Voeg het bouillonblokje, de tijm en het laurierblad toe met een 100 milliliter water en laat dit heel zachtjes verder garen op laag vuur. Kruid met peper en zout naar smaak. Als alles bijna gaar is voeg je de aardappels toe. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Tafel Lekker!
Goedemorgen,
Een vraag voor hoeveel personen is het recept: Aardappelpannetje koolrabi en wortel? Ik moet het voor 3 personen maken.
Alvast bedankt voor het antwoord,
Met vriendelijke groeten,
Iris
Dit is voor ongeveer twee personen Iris. Gebruik 300 gram aardappel, 300 gram wortel en 300 gram koolrabi en voeg iets meer water toe dan aangegeven, dan is het voldoende voor drie personen als bijgerecht.