Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelpartjes uit de oven; lekker puur

Pure aardappelpartjes uit de oven. Echt puur eten is vers en lekker eten zoals het ooit bedoeld was. Daarom deze aardappelen uit de oven om zelf te maken..

0 3.930

Aardappelpartjes uit de oven – Puur en gemak. Dat is waar tegenwoordig veel supermarkten mee pronken en reclame voor maken. Over gemak hoeven we niet veel te vertellen. Gemak is niets anders dan een gerecht of product dat met weinig werk zomaar klaar is. Puur is een heel ander verhaal, want puur is eigenlijk heel subjectief. De betekenis van puur is voor veel mensen en supermarkten verschillend. Want voor de supermarkt is iets waar een beetje biologisch inzit al gauw puur. Voor mensen die van lekker eten houden is puur toch vaak iets heel anders.

Puur eten is eten dat is gemaakt van, hoe kan het ook anders, pure ingrediënten. Ingrediënten die in hun natuurlijke vorm zijn, ingrediënten die volledig duurzaam of biologisch zijn. Denk maar aan pure chocolade, waarom is deze chocolade zo puur? Omdat het grootste gedeelte pure cacao is, de basis van chocolade. Hoe meer toevoegingen zoals melk en room, hoe minder puur de chocolade is. Je krijgt dan melk chocolade. En zo werkt het ook met andere ingrediënten en producten. Hoe meer handelingen een ingrediënt of product heeft ondergaan, des te minder puur het is.

Echt puur eten is dus vers en lekker eten zoals het ooit bedoeld was. Daarom deze pure aardappelpartjes uit de oven. Ze zijn puur en bieden ook nog eens gemak want je hebt er geen omkijken naar.


Aardappelpartjes uit de oven

Bijgerecht voor 3 à 4 personen:

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 takjes tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 3 knoflookteentjes
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Schil de aardappelen snij ze in partjes. Zorg ervoor dat de partjes ongeveer dezelfde grote hebben.  Dit kun je doen door de aardappel eerst te halveren en dan in twee, drie of vier partjes te snijden.

Spoel de aardappelpartjes goed af onder de kraan en dep ze daarna goed droog. Pak een ruime ovenschaal en leg op de bodem van de schaal een velletje bakpapier. Dit zorgt ervoor dat je aardappeltjes niet vastplakken aan de bodem. Snij de knoflook in grove stukken. En haal eventueel de blaadjes van de takjes tijm af als je verse tijm gebruikt.

Doe de aardappelpartjes in de ovenschaal met de olie, tijm, en knoflook. Meng alles goed door elkaar en zet de ovenschaal in de oven. Omdat ovens wat verschillen in temperatuur, verschilt de tijd van het bakken ook per oven. Het duurt ongeveer tussen de 45 en 60 minuten voor de aardappeltjes gaar en goudbruin zijn.

In de tussentijd kun je van alles doen. Bijvoorbeeld de was vouwen, tv kijken met je kinderen of lekker uitgebreid vers koken.

Zoek je een lekkere variatie op gebakken aardappeltjes uit de oven? Probeer dan eens deze aardappeltjes uit de oven met karwijzaad of aardappel met appel uit de oven.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer