Aardappelpuree, basisrecept – Puree is in alle soorten in de supermarkt te vinden, in zakjes heb ik het dan over. Alleen nog zelf melk, water, klontje boter en wat kruiderij naar smaak toevoegen, lekker makkelijk………..maar er gaat werkelijk niets boven echte zelfgemaakte romige aardappelpuree. Het enige wat je voor zelfgemaakte puree nog aan dit rijtje moet toevoegen zijn……aardappelen. Het basisingrediënt nota bene! Kost je misschien een kwartiertje extra, maar in de tijd dat je aardappels koken kun je de rest van je avondmaaltijd maken. En dat stampen kun je prima aan de kinderen overlaten, niets leuker dan meehelpen en ondertussen wat snoepen.
Aardappelpuree; welke aardappel gebruik je?
Gebruik voor het maken van een puree, kruimige en liefst zeer kruimige aardappelen. Denk aan Eigenheimers, Irene, maar ook Frieslanders kunnen gebruikt worden. Als je van de laatste wat meer schilt en kookt, kun je een deel apart houden om de volgende dag heerlijk op te bakken. Twee vliegen in één klap!
Aardappels pureren; alles over puree!
Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Het klassieke basisrecept voor aardappelpuree
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo gekookte aardappelen
- ca. 4 dl. melk
- 30 gram boter
- zout
- peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept
Klassieke aardappelpuree maak je zo:
Pureer de gekookte aardappelen met een stamper of pureeknijper. Breng de melk aan de kook, klop de kokende melk en de boter door de aardappelmassa en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de pan op laag vuur en blijf kloppen tot een luchtige puree ontstaat. Strooi er voor serveren nog een klein beetje nootmuskaat over en leg eventueel nog een klein klontje boter op de aardappelpuree.
Tafel lekker !!
Wat een heerlijke recepten staan er in. Zit gewoon te smullen. Ga me snel aanmelden dank jullie en succes verder. Groet Giny Bruin.
Dank je voor het compliment, veel kookplezier gewenst Giny.