Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelpuree, basisrecept

Aardappelpuree, de basis van de basis. Helaas maar al te vaak uit een zakje geserveerd. Deze aardappelpuree is lekker ouderwets, vol smaak en zelfgemaakt.

1 3.374

Aardappelpuree, basisrecept – Puree is in alle soorten in de supermarkt te vinden, in zakjes heb ik het dan over. Alleen nog zelf melk, water, klontje boter en wat kruiderij naar smaak toevoegen, lekker makkelijk………..maar er gaat werkelijk niets boven echte zelfgemaakte romige aardappelpuree. Het enige wat je voor zelfgemaakte puree nog aan het eerder genoemde rijtje moet toevoegen zijn……aardappelen. Het basisingrediënt nota bene! Kost je misschien een kwartiertje extra, maar in de tijd dat je aardappels koken kan je de rest van je avondmaaltijd maken. En dat stampen kan je prima aan de kinderen overlaten, niets leuker dan meehelpen en ondertussen wat snoepen.

Aardappelpuree; welke aardappel gebruik je?

Gebruik voor het maken van een puree kruimige en liefst zeer kruimige aardappelen. Denk aan Eigenheimers, Irene, maar ook een Frieslander kan gebruikt worden. Als je van de laatste wat meer schilt en kookt kan je een deel apart houden om de volgende dag heerlijk op te bakken. Twee vliegen in één klap!

Het klassieke basisrecept voor aardappelpuree:

Bijgerecht voor 4 personen

  • 1 kilo gekookte aardappelen
  • ca. 4 dl. melk
  • 30 gram boter
  • zout, peper, nootmuskaat

Pureer de gekookte aardappelen met een stamper of pureeknijper. Breng de melk aan de kook, klop de kokende melk en de boter door de aardappelmassa en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de pan op laag vuur en blijf kloppen tot een luchtige puree ontstaat. Strooi er voor serveren nog een klein beetje nootmuskaat over en leg er eventueel nog een klein klontje boter op.

Deze puree kun je op meerdere manieren inzetten bij je maaltijd. Probeer bijvoorbeeld ook eens de aardappelpuree uit de oven. Bovendien is de aardappelpuree natuurlijk de basis voor stamppotten en ovenschotels

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Energievergelijking zegt

    Recept neem ik mee , morgen maak ik draadjesvlees! Bedankt heb nu al trek !

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer