• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, december 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met aardperen

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Aardappelpuree met aardperen

Aardappelpuree met aardperen – Aardappelpuree is een bijgerecht dat het goed doet bij veel gerechten. Naturel, of met een leuke toevoeging waardoor het gerecht een heel ander tintje krijgt. Deze heerlijke puree met aardappel en aardpeer is hier een voorbeeld van. Door de toevoeging van de aardperen krijgt de aardappelpuree een lekkere nootachtige smaak, en daarnaast krijg je zo wat extra groente binnen. We hebben de aardappelpuree met aardperen op smaak gebracht met hennepzaadolie en bestrooid met hennepzaad. Dat geeft een extra bijzonder accent aan het gerecht.

Aardperen

Heb jij ze al eens gegeten? Die lelijke, bruine knollen die je soms ziet liggen bij de groenteboer of op de markt? Ze zien er niet erg uitnodigend uit, maar als je ze eenmaal hebt geproefd weet je dat de smaak alles goed maakt. Je kunt ze rauw eten, bakken of in de soep verwerken. Maar gekookt en gecombineerd met aardappel, zoals in de aardappelpuree met aardperen zijn ze ook superlekker! Probeer ze maar eens, je gaat er geen spijt van krijgen!

Hennepzaadolie en hennepzaad

We hebben de aardappelpuree met aardperen onder andere op smaak gebracht met hennepzaadolie. Hennepzaadolie is een olie die wordt geperst uit de zaden van de vezelhennepplant. De smaak van deze olie laat zich omschrijven als nootachtig, met een wat grassige ondertoon. Deze olie past prima bij de smaak van de aardappels en aardperen. Om het gerecht af te maken hebben we het gerecht afgetopt met hennepzaad. En nee, we hebben het hier niet over cannabis. Je wordt niet high van producten gemaakt van vezelhennep!

Aardappelpuree met aardperen ongebakken

Aardappels pureren

Aardappels pureren; alles over puree!

Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?

Aardpeer

Aardpeer; niet heel mooi, wel erg lekker

Een aardpeer is één van de minst mooie groenten. Gelukkig doet het uiterlijk niets af aan de smaak. De aardpeer is heerlijk en veelzijdig.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Aardappelpuree met aardperen

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram aardappels, geschild en in stukjes
  • 600 gram aardperen, geschild en in stukjes
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels hennepzaadolie
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • hennepzaad om te bestrooien
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree met aardperen:

Kook de aardappels gaar in wat water met zout. Giet af.

Doe de aardappels en de aardperen bij elkaar, voeg de melk en de hennepzaadolie toe en stamp ze fijn met een pureestamper. Meng ze goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de aardappelpuree met aardperen over in een vuurvaste schaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Strooi daaroverheen een handje hennepzaad.

Zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven. Let er op dat het niet te hard gaat. Dek het gerecht zo nodig af met aluminiumfolie.

Aardappelpuree met aardperen is lekker met een stukje vlees of wild en gestoofde rode kool.

Tafel lekker !!

DeelPin2TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aardappel kaas gratin
Bijgerecht

Romige aardappel kaas gratin in mini-pannetjes

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel
Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

stoofpeertjes in glühwein
Bijgerecht

Stoofpeertjes in glühwein; alsof oma zelf weer in de keuken staat

Salade van rauwe spruitjes
Bijgerecht

Salade van rauwe spruitjes

geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten
Bijgerecht

Geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten

Gestoofde appeltjes met verse cranberry's
Bijgerecht

Gestoofde appeltjes met verse cranberry’s

gebakken aardappels recept rauw zonder blancheren
Bijgerecht

Gebakken aardappels, zonder blancheren

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen