Aardappelpuree met aardperen – Aardappelpuree is een bijgerecht dat het goed doet bij veel gerechten. Naturel, of met een leuke toevoeging waardoor het gerecht een heel ander tintje krijgt. Deze heerlijke puree met aardappel en aardpeer is hier een voorbeeld van. Door de toevoeging van de aardperen krijgt de aardappelpuree een lekkere nootachtige smaak, en daarnaast krijg je zo wat extra groente binnen. We hebben de aardappelpuree met aardperen op smaak gebracht met hennepzaadolie en bestrooid met hennepzaad. Dat geeft een extra bijzonder accent aan het gerecht.
Aardperen
Heb jij ze al eens gegeten? Die lelijke, bruine knollen die je soms ziet liggen bij de groenteboer of op de markt? Ze zien er niet erg uitnodigend uit, maar als je ze eenmaal hebt geproefd weet je dat de smaak alles goed maakt. Je kunt ze rauw eten, bakken of in de soep verwerken. Maar gekookt en gecombineerd met aardappel, zoals in de aardappelpuree met aardperen zijn ze ook superlekker! Probeer ze maar eens, je gaat er geen spijt van krijgen!
Hennepzaadolie en hennepzaad
We hebben de aardappelpuree met aardperen onder andere op smaak gebracht met hennepzaadolie. Hennepzaadolie is een olie die wordt geperst uit de zaden van de vezelhennepplant. De smaak van deze olie laat zich omschrijven als nootachtig, met een wat grassige ondertoon. Deze olie past prima bij de smaak van de aardappels en aardperen. Om het gerecht af te maken hebben we het gerecht afgetopt met hennepzaad. En nee, we hebben het hier niet over cannabis. Je wordt niet high van producten gemaakt van vezelhennep!
Aardappels pureren; alles over puree!
Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?
Aardpeer; niet heel mooi, wel erg lekker
Een aardpeer is één van de minst mooie groenten. Gelukkig doet het uiterlijk niets af aan de smaak. De aardpeer is heerlijk en veelzijdig.
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Aardappelpuree met aardperen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram aardappels, geschild en in stukjes
- 600 gram aardperen, geschild en in stukjes
- 150 ml melk
- 2 eetlepels hennepzaadolie
- handvol geraspte Parmezaanse kaas
- hennepzaad om te bestrooien
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelpuree met aardperen:
Kook de aardappels gaar in wat water met zout. Giet af.
Doe de aardappels en de aardperen bij elkaar, voeg de melk en de hennepzaadolie toe en stamp ze fijn met een pureestamper. Meng ze goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep de aardappelpuree met aardperen over in een vuurvaste schaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Strooi daaroverheen een handje hennepzaad.
Zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven. Let er op dat het niet te hard gaat. Dek het gerecht zo nodig af met aluminiumfolie.
Aardappelpuree met aardperen is lekker met een stukje vlees of wild en gestoofde rode kool.
Tafel lekker !!