• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Aardappel, groente, kaas. Een eenvoudig maar lekker bijgerecht met volop verse ingrediënten

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Aardappelpuree met koolraap

Aardappelpuree met koolraap en pecorino – Aardappels en aardappelpuree kunnen een basis zijn voor leuke en lekkere andere gerechten. Deze aardappelpuree met koolraap en pecorino is daar een goed voorbeeld van. Het is een heel simpel bijgerechtje, maar wel met een heerlijke smaak, onder andere door de gebakken salie die er in verwerkt wordt. Overigens kun je dit ook in een grotere portie prima als hoofdgerecht eten, tenslotte bestaat het gerecht voor de helft uit groente. Stukje vlees, vis of iets vegetarisch erbij en je serveert met aardappelpuree met koolraap en pecorino, een complete maaltijd.

Aardappels in de puree

Voor het maken van aardappelpuree met koolraap en pecorino kun je het best een kruimig kokende aardappel gebruiken. Die vallen tijdens het gaar koken al wat uit elkaar en laten zich makkelijk tot een mooie puree verwerken. Kies een ras als Doré, Eigenheimer, Frieslander, Bintje, Première et cetera, dan zit je altijd goed.

Koolraap, een vergeten groente?

Eet jij nog wel eens koolraap? Vroeger werd het vaak in blokjes gesneden, gekookt en met een maïzenasausje geserveerd. Maar er zijn veel meer creatieve mogelijkheden met deze knolgroente. Koop er maar eens een als je ze ergens ziet liggen en maak deze aardappelpuree met koolraap en pecorino. Wel zo’n verse, hele knol kopen, hoor. Laat je niet verleiden tot gesneden koolraap in een zakje, die je in het koelvak vindt. Daar van gaat de kwaliteit snel achteruit. Vers gesneden is echt lekkerder. Ben je bang dat je te veel koopt met een hele koolraap? Je kunt er nog veel meer andere lekkere gerechten dan alleen aardappelpuree met koolraap en pecorino mee maken!

Aardappelpuree met koolraap – tips

Je kunt dit bijgerecht heel goed van tevoren bereiden. Als je dat wilt doen, maak dan het hele gerecht volgens de instructies, maar besprenkel het gerecht nog niet met de olijfolie. Die voeg je pas toe op het moment dat je de aardappelpuree met koolraap en pecorino in de oven gaat opwarmen.

Je kunt de aardappels en de koolraap en pecorino prima pureren met een pureestamper. Wil je echter een fijnere puree, zoals op de foto, gebruik dan een pureeknijper.

Aardappels pureren

Aardappels pureren; alles over puree!

Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?

Koolraap

Koolraap; breng hem weer terug in de keuken

Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.

Aardappelpuree met koolraap

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram koolraap, in blokjes
  • 800 gram kruimig kokende aardappels, in stukjes
  • 8 salieblaadjes, grof in stukjes geknipt
  • 50 gram boter
  • peper en zout
  • 80 gram pecorino, geraspt
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree met koolraap:

Kook de aardappels gaar in water met zout.

Kook in een andere pan de koolraap gaar in water met zout.

Smelt een 50 gram boter in een klein pannetje en bak hierin de salieblaadjes op een heel laag vuurtje krokant.

Giet de aardappels en de koolraap af als ze gaar zijn en pureer ze met een pureeknijper of een stamper. Meng ze door elkaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg de pecorino en de salie, mét de boter, toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Doe de aardappelpuree met koolraap over in een vuurvaste schaal. Besprenkel de puree met wat olijfolie. Warm het gerecht nog even 10 minuten op in de oven.

Serveer met een stukje vlees of vis, en een bijpassende gekookte groente als je de puree als bijgerecht serveert.

Tafel lekker !!

DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Ovenaardappelen met Ras el Hanout
Bijgerecht

Ovenaardappelen met ras el hanout

Gestoofde witte kool
Bijgerecht

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Opgemaakte huzarensalade
Bijgerecht

Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen