• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, augustus 7, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met venkel en daslook

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Aardappelpuree met venkel en daslook

Aardappelpuree met venkel en daslook – Aan aardappelpuree kun je allerlei ingrediënten toevoegen om er een andere touch aan toegeven, want aardappels zijn tenslotte vrij neutraal van smaak. Wij hebben er deze keer wel een heel bijzonder accent aan gegeven door er venkel en daslook aan toe te voegen. Venkel heeft een lekker, lichte, anijsachtige smaak en die past heel goed bij de zachte knoflook smaak van daslook. Deze aardappelpuree met venkel en daslook vormt een heerlijk bijgerecht bij een stukje vis, want ook venkel is een groente die heel goed samen gaat met vis. Geef er een frisse salade bij en je serveert een complete maaltijd.

Daslook of wilde knoflook

Deze groente wordt door sommigen ook als onkruid beschouwd. Dit omdat daslook in Nederland vooral in het wild voorkomt. In de supermarkt of de groentewinkel zul je deze groente niet vaak tegen komen. Als het er al ligt, is het meestal erg duur. Je mag sinds 2017 daslook weer in het wild plukken, dus er is wel aan te komen. Maar als je besluit om het in het wild te gaan plukken, let er dan op dat je de juist plant plukt. Daslook lijkt erg op lelietjes-van-dalen en de herfsttijloos. Je moet deze planten echt niet door elkaar halen, want zowel het lelietje-van-dalen, ook wel meiklokje, en de herfsttijloos zijn erg giftig. Als je deze zou eten kun je erg ziek worden. Je herkent daslook aan de subtiele knoflookgeur die de plant verspreid en de stervormige witte bloemen. Maar als de plant bloeit is het eigenlijk al te laat om te oogsten. De smaak is op zijn best voor de bloei. Als je ook maar een beetje twijfelt, pluk ze dan vooral niet. Je kunt ook daslookplantjes kopen in een tuincentrum. Eenmaal geplant komen ze elk jaar terug. Zo kweek je je eigen daslook en weet je zeker dat het veilig is om te eten. Daslook is heerlijk in een salade, maar ook in warme gerechten doet daslook het heel goed.

Daslook recepten

Daslook; De lekkerste recepten met “onkruid”

Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. Ontdek deze recepten met daslook!

Aardappelpuree met venkel en daslook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram kruimige aardappels, in stukjes
  • 200 gram venkel, in kwarten en in dunne plakjes
  • 60 gram daslook, in dunne reepjes
  • 150 ml warme welk
  • 25 gram boter
  • witte peper
  • zout
  • snufje nootmuskaat
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree met venkel en daslook:

Kook de aardappels gaar in wat water met zout. Doe hetzelfde met de venkel. Giet af zodra ze gaar zijn.

Doe de warme melk en de boter bij de aardappels. Stamp de aardappels heel fijn met een pureestamper. Roer de venkel en de daslook er door. Breng de aardappelpuree met venkel en daslook op smaak met witte peper, zout en een snufje nootmuskaat.  Schep de puree over in een (vuurvaste)schaal en besprenkel met wat olijfolie. Als je een vuurvaste schaal  gebruikt kun je de aardappelpuree eventueel van tevoren bereiden en voor gebruik opwarmen in de oven.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenGroenteGroente - Uien
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

bloemkool sweet en spicy
Bijgerecht

Bloemkool sweet en spicy

Sperziebonen als bijgerecht
Bijgerecht

Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender

Krieltjes-met-roomboter-en-peterselie
Bijgerecht

Krieltjes met roomboter en peterselie

Aardappelkroketjes zelf maken
Bijgerecht

Aardappelkroketjes zelf maken; Een absolute delicatesse

Sambalboontjes
Bijgerecht

Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Bindsla met tomatensalsa
Bijgerecht

Bindsla met tomatensalsa

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen