- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue – Bij een barbecue denk je vooral aan vlees [1], salades en lekker brood. Misschien komt er ook nog een visje voorbij en wat gegrilde groenten [2], maar aan een aardappel [3] zal je in eerste instantie niet denken. En toch staan deze gekookte aardappels bij mij thuis steevast op het barbecue menu. Niet moeilijk en je kan ze vooraf prima klaarmaken. Zo staan ze al fijn klaar om zo de grill op te gaan.

Kruidenolie

Aardappels en kruidenolie meer heb je niet nodig. Neem geen aardappelen die kruimig zijn, je wilt geen stukjes tussen de kooltjes uitvissen, maar neem een vrij vastkokende aardappel. De kruidenolie die ik gebruik om de aardappelen nog een extra smaak mee tegen kan je trouwens ook gebruiken voor andere groenten die je op de barbecue legt. En ook een speklapje smaakt heerlijk met een beetje van de olie. Zelfs je eigen kruidenboter[1] kan je met deze kruidenolie maken. Gebruik vooral kruiden die jij lekker vindt.

Hou je van een aardappelsalade bij de barbecue, kook dan meteen wat meer aardappelen. Heb je de basis voor de salade ook al meteen klaar. Maak de salade bijvoorbeeld aan met garnalen[2] of met prei en een eitje[3]. Twee vliegen in één klap!

Aardappels van de barbecue

Kook de aardappels tot deze bijna gaar zijn.

Snij deze wanneer ze nog warm zijn doormidden. Doe wat kruidenolie op een schaaltje en verdeel deze erover. Leg de aardappels met de snijkanten in de olie en laat ze zo afkoelen. Bak de aardappels op de snijkant op de barbecue totdat deze lekker knapperig zijn.

Tafel lekker!

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. kruidenboter: https://lekkertafelen.nl/recepten/saus/zelfgemaakte-kruidenboter/
  2. met garnalen: https://lekkertafelen.nl/recepten/aardappelsalade-met-verse-hollandse-garnaaltjes/
  3. prei en een eitje: https://lekkertafelen.nl/recepten/aardappelsalade/
  4. hier: https://lekkertafelen.nl/kookschool/kruidenolie-maken-we-zelf-van-verse-kruiden/