Aardappelverrassing met kaas – als je aardappelverrassing met kaas maakt, maak er dan genoeg want ze zijn op voor je het weet.
Wat je bereikt als je zelf een aardappel schilt
Het is gebruikelijk in ons land om aardappelen, vlees en groenten te eten. Dit wordt ook wel een AGV’tje genoemd. Alleen met de aardappel kun je al heel veel bereidingen bedenken. Koken, bakken, pureren, het is allemaal mogelijk met die voedzame aardappel. Je kunt dan kiezen voor zakken met halffabricaten uit de diepvries of koeling. Best handig, maar het is toch veel lekkerder als je er zelf mee aan de slag gaat. Daar heb je niet altijd tijd voor en zin in, maar echt probeer de aardappelverrassing met kaas uit de oven eens. Hoe leuk is het als je je tafelgenoten ziet genieten van wat jij helemaal zelf hebt gemaakt. Moeilijk? Echt niet! Want aardappels rauw raspen en mengen met kaas en een eitje, dat kan toch iedereen?
Hoe leuk is het als je je tafelgenoten ziet genieten van wat jij helemaal zelf hebt gemaakt.
Wordt de aardappelverrassing met kaas zacht en romig of juist lekker pittig?
De kaas die je kiest, bepaalt de smaak
Als je de aardappelverrassing met jonge kaas maakt, wordt hij heerlijk romig en vol van smaak. Gebruik je oude kaas dan is de kaassmaak veel krachtiger en zouter, je kunt dit recept dus makkelijk aan je eigen smaak aanpassen door de keuze van de kaas. Dit bijgerecht is ook ideaal om restjes kaas op te maken. Iedereen heeft wel eens een stuk kaas en dat laatste stukje wordt dan weggegooid omdat het droog is. Haal van dat laatste stukje kaas de korstjes af en bewaar de kaas in de diepvries. Als je geraspte kaas nodig hebt, is dat een perfect stukje om even snel te raspen, want droge kaas raspt veel makkelijker dan zachte kaas.
Maak er genoeg want ze zijn gevaarlijk lekker!
Het recept is gemaakt met 400 gram aardappels, dit is precies genoeg voor een mini muffinvorm van 12. De aardappelverrassing met kaas is door de toevoeging van de kaas iets machtiger, tel 3 stuks per persoon. Zijn het grote eters tel er dan 4 of meer. Je kunt meerdere keren vullen als je er meer nodig hebt, maar een siliconen muffinvorm kost een paar euro. Bespaar je extra werk en koop er gelijk 2 voor als je met meerdere personen bent. Wat over is kan altijd nog in de diepvries om later nog eens op te warmen.
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Aardappelverrassing met kaas uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram geraspte aardappel
- 100 gram Goudse geraspte kaas naar keuze
- 1 ei
- 1 theelepel maizena
- een paar takjes bieslook
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelverrassing met kaas:
Vet een mini muffinvorm in met boter. Zet een siliconen vorm altijd op een bakplaat voor je ze gaat vullen om morsen te voorkomen. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Schil de aardappels en was ze. Rasp ze op een grove rasp, meng ze met een klein beetje zout en peper en doe ze in een vergiet en zet opzij.
Meng de kaas met de maizena en knip de bieslook erboven. Klop het ei los en meng dat met het kaasmengsel.
Duw zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp en meng dat ook met het kaasmengsel. Vul hier de muffinvormpjes mee.
Bak de aardappelverrassing met kaas in ongeveer 20 tot 25 minuten goudgeel en gaar.
Tafel lekker !!
Het soort kaas *bepaalt
Sorry, onze fout. Ik heb direct ook een komma toegevoegd 😉
Interessant recept, wil ik zeker is proberen. Maar hoe warm is het advies voor de oven?
Zeker eens proberen Remco, krijg je geen spijt van. De oventemperatuur is 190 graden Celsius zoals in het recept vermeld staat.