• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelverrassing met kaas

Een zalig en makkelijk recept voor aardappels met kaas waar iedereen dol op is.

door Connie Derks
in Bijgerecht
1
4
aardappelverrassing met kaas uit de oven

Aardappelverrassing met kaas – als je aardappelverrassing met kaas maakt, maak er dan genoeg want ze zijn op voor je het weet.

Wat je bereikt als je zelf een aardappel schilt

Als Nederlanders eten we vaak een combinatie van aardappelen, vlees en groente. We noemen dat ook wel een AGV’tje. Alleen met de aardappel kun je al heel veel bereidingen bedenken. Koken, bakken, pureren, het is allemaal mogelijk met die voedzame aardappel. Je kunt dan kiezen voor zakken met halffabricaten uit de diepvries of koeling. Best handig, maar het is toch veel lekkerder als je er zelf mee aan de slag gaat. En we snappen dat je daar niet altijd tijd en zin voor hebt, maar echt probeer de aardappelverrassing met kaas uit de oven eens. Hoe leuk is het als je je tafelgenoten ziet genieten van wat jij helemaal zelf hebt gemaakt. Moeilijk? Echt niet! Want aardappels rauw raspen en mengen met kaas en een eitje, dat kan toch iedereen?

Hoe leuk is het als je je tafelgenoten ziet genieten van wat jij helemaal zelf hebt gemaakt.

Zacht en romig of juist lekker pittig

De kaas die je kiest, bepaalt de smaak

Als je de aardappelverrassing met jonge kaas maakt, wordt hij heerlijk romig en vol van smaak. Gebruik je oude kaas dan is de kaassmaak veel krachtiger en zouter, je kunt dit recept dus makkelijk aan je eigen smaak aanpassen door de keuze van de kaas. Dit bijgerecht is ook ideaal om restjes kaas op te maken. We hebben allemaal wel eens een stuk kaas en dat laatste stukje wordt dan weggegooid omdat het droog is. Haal van dat laatste stukje kaas de korstjes af en bewaar de kaas in de diepvries. Als je geraspte kaas nodig hebt, is dat een perfect stukje om even snel te raspen, want droge kaas raspt veel makkelijker dan zachte kaas.

Maak er genoeg want ze zijn gevaarlijk lekker!

Het recept is gemaakt met 400 gram aardappels, dit is precies genoeg voor een mini muffinvorm van 12. De aardappelverrassing met kaas is door de toevoeging van de kaas iets machtiger, tel 3 stuks per persoon. Zijn het grote eters tel er dan 4 of meer. Je kunt meerdere keren vullen als je er meer nodig hebt, maar een siliconen muffinvorm kost een paar euro. Bespaar je extra werk en koop er gelijk 2 voor als je met meerdere personen bent. Wat over is kan altijd nog in de diepvries om later nog eens op te warmen.

Aardappelverrassing met kaas uit de oven

Porties: 12 stuks 3-4 porties
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram geraspte aardappel
  • 100 gram Goudse geraspte kaas naar keuze
  • 1 ei
  • 1 theelepel maizena
  • een paar takjes bieslook
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelverrassing met kaas:

Vet een mini muffinvorm in met boter. Zet een siliconen vorm altijd op een bakplaat voor je ze gaat vullen om morsen te voorkomen. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Schil de aardappels en was ze. Rasp ze op een grove rasp meng ze met een klein beetje zout en peper en doe ze in een vergiet en zet opzij.

Meng de kaas met de maizena en knip de bieslook erboven. Klop het ei los en meng dat met het kaasmengsel.

Duw zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp en meng dat ook met het kaasmengsel. Vul hier de muffinvormpjes mee.

Bak de aardappelverrassing met kaas in ongeveer 20 tot 25 minuten goudgeel en gaar.

Tafel lekker !!

DeelPin324Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

gevulde aardappelen met spek en ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met spek en ui

Aardappelen bewaren
Kookschool

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

aardappelmuffins van geraspte aardappel
Bijgerecht

Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Hutspot met klapstuk
Stamppot

Hutspot met klapstuk; de klassieker!

Reacties 4

  1. Ron Makkinje says:
    3 weken geleden

    Het soort kaas *bepaalt

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 weken geleden

      Sorry, onze fout. Ik heb direct ook een komma toegevoegd 😉

      Beantwoorden
  2. Remco says:
    3 weken geleden

    Interessant recept, wil ik zeker is proberen. Maar hoe warm is het advies voor de oven?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 weken geleden

      Zeker eens proberen Remco, krijg je geen spijt van. De oventemperatuur is 190 graden Celsius zoals in het recept vermeld staat.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Als je de nazomer of de herfst op tafel wil zetten serveer je een heerlijke halloumi salade met vijgen en een zelfgemaakte vinaigrette.

Check het recept of lees de info
Gehaktbrood met verse kruiden

Gehaktbrood met verse kruiden

pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen