Aardpeerkroketjes; net even wat anders – Bij een kroketje bedenk je je al snel een snack van de cafetaria of lekker zelf gemaakt natuurlijk met een heerlijke ragout, garnaaltjes of eventueel aardappel. Je kunt echter ook hele lekkere groentekroketjes maken. In dit recept laten we je zien hoe je aardpeerkroketjes maakt.
Geen aardappelkroketjes maar…
Kroketjes met een vulling van groenten kun je heel goed serveren als bijgerecht. Ze maken een mooi diner met vrienden nog net even spannender want iedereen zal zich afvragen wat er in die vulling zit. Iedereen kent de aardappelkroketjes al. Eerder publiceerden we ook al de pompoenkroket. In onderstaand recept vullen we de kroketjes met aardpeer. Je weet dan bijna zeker dat niemand aan tafel weet wat er in die kroketjes zit. Serveer de aardpeerkroketjes als bijgerecht bij vlees of vis, maar ook naast een winterse salade doen ze het heel goed.
Heb je gasten aan tafel of eet je eens iets uitgebreider dan op andere dagen dan zijn deze kroketjes echt een aanwinst bij je maaltijd, mooi, smakelijk en net even anders. Het kost misschien iets meer tijd maar ze zijn het echt meer dan waard.
Aardpeer; niet heel mooi, wel erg lekker
Een aardpeer is één van de minst mooie groenten. Gelukkig doet het uiterlijk niets af aan de smaak. De aardpeer is heerlijk en veelzijdig.
Aardpeerkroketjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram aardpeer
- 10 gram peterselie
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram oude kaas
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram panko
- 100 gram bloem
- 1 ei
- olie om te frituren
Bereidingswijze van dit recept
Aardpeerkroketjes maak je zo:
Schil de aardperen en kook ze in 20 minuten gaar. Checken of ze gaar zijn doe je hetzelfde als bij een aardappel. Hak de peterselie fijn. Rasp zowel de Parmezaanse als de oude kaas. Hak de hazelnoten fijn.
Neem drie diepe borden of schalen en doe in bord één de bloem, bord twee het ei en in bord drie meng je de panko met de hazelnoten.
Pureer de gekookte aardpeer fijn, voeg hierbij de peterselie en de kaas. Doe dit alles even in een droge koekenpan en bak de aardpeer droog. Is de aardpeer nog te vochtig voeg dan 1 à 2 eetlepels bloem toe.
Vorm van de puree kroketjes en leg de gevormde aardpeerkroketjes op een snijplank of bakplaat en plaats voor een half uur in de koeling. Neem ze uit de koeling en rol ze één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko/hazelnoten. Plaats ze nu opnieuw een half uur (of langer) in de koeling.
Verhit de olie tot een temperatuur van 180 graden en bak de aardpeerkroketjes 4 minuten of tot ze mooi bruin gekleurd zijn.
Tafel lekker !!