• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardpeerkroketjes; net even wat anders

door Samantha
in Bijgerecht
Aardpeerkroketjes
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Aardpeerkroketjes; net even wat anders – Bij een kroketje bedenk je je al snel een snack van de cafetaria of lekker zelf gemaakt natuurlijk met een heerlijke ragout, garnaaltjes of eventueel aardappel. Je kunt echter ook hele lekkere groentekroketjes maken. In dit recept laten we je zien hoe je aardpeerkroketjes maakt.

Geen aardappelkroketjes maar…

Kroketjes met een vulling van groenten kun je heel goed serveren als bijgerecht. Ze maken een mooi diner met vrienden nog net even spannender want iedereen zal zich afvragen wat er in die vulling zit. Iedereen kent de aardappelkroketjes al. Eerder publiceerden we ook al de pompoenkroket. In onderstaand recept vullen we de kroketjes met aardpeer. Je weet dan bijna zeker dat niemand aan tafel weet wat er in die kroketjes zit. Serveer de aardpeerkroketjes als bijgerecht bij vlees of vis, maar ook naast een winterse salade doen ze het heel goed.

Heb je gasten aan tafel of eet je eens iets uitgebreider dan op andere dagen dan zijn deze kroketjes echt een aanwinst bij je maaltijd, mooi, smakelijk en net even anders. Het kost misschien iets meer tijd maar ze zijn het echt meer dan waard.

Aardpeerkroketjes

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram aardpeer
  • 10 gram peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram oude kaas
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram panko
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • olie om te frituren

Bereidingswijze van dit recept

Aardpeerkroketjes maak je zo:

Schil de aardperen en kook ze in 20 minuten gaar. Checken of ze gaar zijn doe je hetzelfde als bij een aardappel. Hak de peterselie fijn. Rasp zowel de Parmezaanse als de oude kaas. Hak de hazelnoten fijn.
Neem drie diepe borden of schalen en doe in bord één de bloem, bord twee het ei en in bord drie meng je de panko met de hazelnoten.

Pureer de gekookte aardpeer fijn, voeg hierbij de peterselie en de kaas. Doe dit alles even in een droge koekenpan en bak de aardpeer droog. Is de aardpeer nog te vochtig voeg dan 1 à 2 eetlepels bloem toe.

Vorm van de puree kroketjes en leg de gevormde aardpeerkroketjes op een snijplank of bakplaat en plaats voor een half uur in de koeling. Neem ze uit de koeling en rol ze één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko/hazelnoten. Plaats ze nu opnieuw een half uur (of langer) in de koeling.

Verhit de olie tot een temperatuur van 180 graden en bak de aardpeerkroketjes 4 minuten of tot ze mooi bruin gekleurd zijn.

Tafel lekker !!

Tags: Groenten - Knolgroenten - Aardperen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade met aardpeer en wortel
Salade

Salade met aardpeer en wortel

Omelet met aardpeer
Ontbijt en lunch

Omelet met aardpeer; lekker stevig ontbijten

stoofpotje met lam
Stoofschotel

Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bananenbrood met aardpeer en walnoot
Ontbijt en lunch

Bananenbrood met aardpeer en walnoot

Ovenschotel met aardpeer en wortel
Ovenschotel

Ovenschotel met aardpeer en wortel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen