- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Aardpeerkroketjes; net even wat anders

Aardpeerkroketjes; net even wat anders – Bij een kroketje denk ik eigenlijk al snel aan een snack van de cafetaria of lekker zelf gemaakt natuurlijk met een heerlijke ragout, garnaaltjes of eventueel aardappel. Maar inmiddels weten we ook dat je hele lekkere kroketjes kunt maken gevuld met verschillende groenten. Zo maakte ik eerder al deze pompoenkroketjes[1]. Deze keer gebruik ik de aardpeer bij het maken van kroketjes.

Heb je gasten aan tafel of eet je eens iets uitgebreider dan op andere dagen dan zijn deze kroketjes echt een aanwinst bij je maaltijd, mooi, smakelijk en net even anders. Het kost misschien iets meer tijd maar ze zijn het echt meer dan waard.

Aardpeerkroketjes

Bijgerecht[2] voor 12 stuks

Schil de aardperen en kook ze in 20 minuten gaar. Checken of ze gaar zijn doe je hetzelfde als bij een aardappel. Hak de peterselie fijn. Rasp zowel de Parmezaanse als de oude kaas. Hak de hazelnoten fijn.
Neem drie diepe borden of schalen en doe in bord één de bloem, bord twee het ei en in bord drie meng je de panko met de hazelnoten.

Pureer de gekookte aardpeer fijn, voeg hierbij de peterselie en de kaas. Doe dit alles even in een droge koekenpan en bak de aardpeer droog. Is de aardpeer nog te vochtig voeg dan 1 à 2 eetlepels bloem toe.

Vorm van de puree kroketjes en leg de gevormde aardpeerkroketjes op een snijplank of bakplaat en plaats voor een half uur in de koeling. Neem ze uit de koeling en rol ze één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko/hazelnoten. Plaats ze nu opnieuw een half uur (of langer) in de koeling.

Verhit de olie tot een temperatuur van 180 graden en bak de kroketjes 4 minuten of tot ze mooi bruin gekleurd zijn.

Tafel lekker !!

Links in dit artikel
  1. pompoenkroketjes: https://lekkertafelen.nl/recepten/pompoenkroketjes-een-smakelijk-bijgerecht/
  2. Bijgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/bijgerecht/
  3. aardpeer: https://lekkertafelen.nl/special/aardperen/
  4. Parmezaanse kaas: https://lekkertafelen.nl/kookschool/parmezaanse-kaas/
  5. hazelnoten: https://lekkertafelen.nl/special/hazelnoten/