• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Asperges in mimolette roomsaus

Geen superlicht gerecht, maar wel verschrikkelijk lekker.

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Asperges in mimolette roomsaus

Asperges in mimolette roomsaus – Asperges, dat betekent voorjaar. Tenminste, als we het hebben over Hollandse asperges, ook wel bekend als het ‘het witte goud’. Ben jij ook zo gek op deze heerlijke groente? Dan hebben we een fijn recept voor je. Zeker als je ook nog eens een kaasliefhebber bent. We maakten asperges in mimolette roomsaus. Geen superlicht gerecht, maar wel verschrikkelijk lekker. En het gerecht zien er ook nog eens prachtig uit, met de lichtoranje kleur die de Franse mimolette kaas aan het gerecht geeft. Zo wordt het een leuk Nederlands-Frans onderonsje!

De koningin onder de groenten in oranje, oftewel asperges in mimolette roomsaus

De koningin onder de groenten, zo worden witte, Hollandse asperges ook wel genoemd. Drie namen voor één groente, dus dan moet die groente wel bijzonder zijn. Nu zijn asperges dat natuurlijk ook, alleen al omdat ze maar een korte tijd beschikbaar zijn. Sommige liefhebbers van asperges eten dan ook elke week wel een keer asperges in deze periode. Op de klassieke manier, maar afwisseling is natuurlijk altijd welkom. Dus ben jij een liefhebber? Dan moet je deze asperges in mimolette roomsaus echt een keer op tafel zetten. Vanwege de oranje kleur van de mimolette misschien wel op 27 april?

Is die kaas nou Nederlands? Frans? Of allebei?

Mimolette, ook wel Boule de Lille, is een bolvormige, harde kaas, met een ruw uiterlijk en een fel oranje kleur. Deze Franse kaas wordt bereid uit rauwe koemelk. De ruwe korst wordt veroorzaakt door dat er kaasmijt is aangebracht op de kaas. Maar nu komt het, er bestaat ook Nederlandse mimolette. Deze wordt ook wel rode commissiekaas genoemd. Overal discussie dus. Want is de mimolette nu van ons of van de Fransen? Het belangrijkste vinden wij eigenlijk dat mimolette gewoon een lekkere kaas is en dat je er heerlijk mee kunt koken. Al zin gekregen in asperges in mimolette roomsaus? Misschien moet je wel even zoeken naar mimolette, maar een goede kaasspeciaalzaak kan je er ongetwijfeld aan helpen.

Franse kazen

Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Asperges in mimolette roomsaus

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1250 gram asperges, geschild
  • 500 gram crème fraîche
  • 300 gram mimolette, geraspt
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je asperges in mimolette roomsaus:

Kook de asperges gaar in water met wat zout. Dit duurt, afhankelijk van de dikte van de asperges, 6 tot 8 minuten. Laat ze goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de crème fraîche in een sauspan en roer deze los met een scheutje witte wijn. Verwarm tot het bijna kookt. Voeg dan 200 gram geraspte mimolette toe, en houd 100 gram achter. Verwarm tot de kaas gesmolten is en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.

Leg de uitgelekte asperges in een ovenschaal. Schenk de saus over de asperges. Bestrooi het geheel met de rest van de mimolette. Strooi daar overheen de gehakte peterselie.

Zet de schaal op een rooster in het midden van de oven en laat in ongeveer 25 minuten het goed warm worden en de kaas smelten.

Asperges in mimolette roomsaus zijn lekker met wat gekookte aardappeltjes. Wil je er ook nog vlees bij eten? Dan kun je kiezen voor een paar plakken beenham. Maar je kunt ook blokjes ham toevoegen aan de mimolette roomsaus.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaasKaas - Buitenlandse kaas
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta
Bijgerecht

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Baba ganoush
Bijgerecht

Baba ganoush

boterboontjes
Bijgerecht

Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

Bloemkoolpuree
Bijgerecht

Bloemkoolpuree met Serranoham en Pecorino

Geplette krieltjes uit de oven
Bijgerecht

Geplette krieltjes uit de oven

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Aardappelsalade met asperges
Bijgerecht

Aardappelsalade met asperges; Proef het voorjaar

Komkommersalade met sesam
Bijgerecht

Komkommersalade met sesam

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen