• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Atjar Tjampoer; Het is een feest om het zelf te maken

Heerlijk gekruide groenten in het zuur

door Arianne Parent
in Bijgerecht
0
10
Atjar Tjampoer; Het is een feest om het zelf te maken

Atjar Tjampoer – Iedereen kent wel de potjes Atjar Tjampoer en natuurlijk ook de Atjar Tjampoer die bij de Chinees meegeleverd wordt met je bestelling. Maar waarom alleen uit zo’n potje of van de Chinees? Heb je er wel eens aan gedacht om het zelf te maken?

Moeilijk makkelijk lekker gezellig

Wat is dat toch in deze tijd? We denken zo snel dat iets moeilijk is in de keuken. Recepten met de termen makkelijk, simpel, snel, in no-time, à la minute, panklaar (en zo kunnen we nog wel even doorgaan) scoren op de één of andere manier beter. Is dat nu gewoon Nederlandse luiheid of ….?  Want echt, zo moeilijk is het allemaal niet. Atjar Tjampoer is daar een perfect voorbeeld van.

Zomaar een vraagje? Heb jij wel eens zoetzure komkommer gemaakt? Met een beetje azijn en suiker? Vast wel. Dan kunnen we je direct geruststellen. Atjar Tjampoer is namelijk net zo makkelijk. Het enige verschil is dat je er wat meer groenten voor gebruikt en dat je dus wat meer moet snijden. En precies daarvoor hebben we de keukenradio uitgevonden. En het kan nog vele male leuker dan André Hazes die meezingt. Want hoe leuk is het als je met je kinderen die groenten gaat snijden. Van groot tot klein, ze vinden dit allemaal leuk!

Atjar TjampoerHet plezier van samen koken

Samen in de keuken met zo’n eenvoudig gerechtje bezig zijn is feest. Iedereen wordt toch blij van bovenstaande foto? Hier keurig in stijl gesneden (zoals het eigenlijk hoort) maar als je dat met zijn allen doet zal dat echt niet zo mooi lukken. Maar wat geeft dat? Het resultaat is een lekkere Atjar Tjampoer van eigen makelij. Daar kan geen potje tegenop en ook de Chinees gaat dat niet verbeteren. En dat is nu precies waarom Lekker Tafelen bestaat. Want om Lekker te Tafelen heb je plezier in het koken en er gaat een hele wereld voor je open.

Atjar Tjampoer: Alleen maar verse groenten en….

Je kunt best variëren met de groenten die in onderstaand recept gebruikt zijn. Gebruik wel voornamelijk de hardere groenten. Daarnaast heb je alleen azijn, kurkuma en wat suiker nodig. Atjar Tjampoer is supereenvoudig te maken en je kunt dit conserveren. Dus maak direct een grote hoeveelheid. Leuk voor in de voorraadkast, maar ook echt heel leuk om in een mooie pot cadeau te geven in plaats van het geijkte bosje bloemen.

Atjar Tjampoer

Atjar Tjampoer

Porties: een paar potten vol
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gr bloemkoolroosjes
  • 200 gr gemengde paprika reepjes ( gele, rode , oranje )
  • 1 baby courgette geel
  • 1 baby courgette groen
  • 100 gr wortelsliertjes
  • 100 gr komkommer in blokjes van 1/2 cm
  • 100 gr witte ui in ringen
  • 75 gr witte kool fijn gesneden in slierten
  • 450 ml water
  • 450 ml azijn
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 80 gr fijne kristalsuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Atjar Tjampoer: 

Doe water, azijn, kurkuma en suiker in een ruime pan en breng aan de kook.

Voeg alle groenten toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Zet dan het vuur uit.

Schep het geheel over in glazen (weck)potten en sluit goed af. Let erop dat de weckpotten echt schoon zijn voor gebruik!

Serveer de Atjar Tjampoer bij een salade of bij Oosterse gerechten.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin94Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Ovenaardappelen met Ras el Hanout
Bijgerecht

Ovenaardappelen met ras el hanout

Gestoofde witte kool
Bijgerecht

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Opgemaakte huzarensalade
Bijgerecht

Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!

Reacties 10

  1. Linda says:
    1 jaar geleden

    Moet je de weckpotten na het vullen 2 uur steriliseren om te bewaren of is dat niet nodig omdat je zuur gebruikt.
    Hoe lang kan je het bewaren.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Nee hoor Linda, dat is niet nodig en daarom hebben we dat ook niet in de receptuur staan. Je kunt de Atjar ca. 3 maanden bewaren mits je deze gesloten houdt. Een geopende pot kun je ca. 1 week bewaren.

      Beantwoorden
  2. Lina says:
    2 jaar geleden

    Super lekker…!!! Je hebt even snijwerk, maar het loont zeker de moeite.
    Ik heb me aan de hoeveelheden gehouden en ik heb witte balsamico azijn gebruikt.
    Voor herhaling vatbaar

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Top! Leuk dat je het deelt Lina. En snijden met een radiootje aan is een relaxmomentje… toch? ?

      Beantwoorden
  3. Elise says:
    2 jaar geleden

    Maar daar heb ik nu niks aan
    Opnieuw opkoken en flink suiker erbij doen maar he

    Beantwoorden
  4. Elise says:
    2 jaar geleden

    Ik heb niet gekeken of het zure of zoet/zure azijn was

    Beantwoorden
  5. Elise Mulder says:
    2 jaar geleden

    Ik vind dit recept helaas wel erg zuur

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Smaken kunnen verschillen Elise, maar wat voor azijn heb je gebruikt?

      Beantwoorden
      • Elise says:
        2 jaar geleden

        Witte azijn

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          2 jaar geleden

          Gebruik natuurazijn Elise, dan komt ’t goed ?

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen