Bloemkool en venkel van de barbecue – Groentes van de barbecue niet alleen voor vegetariërs! Bij de barbecue worden meestal salades gegeten, maar waarom niet de groente ook garen op de barbecue? Door groentes te grillen krijgen ze een heel andere smaak. Zeker wanneer deze ook nog eens vooraf gemarineerd worden. Zo kun je een heerlijke gevarieerde barbecue verzorgen. Natuurlijk is het geschikt voor vegetariërs, maar ook de niet-vegetariërs zouden meer groenten op de barbecue moeten leggen. Laat de smaak het winnen!
Bloemkool
Bloemkool van de bbq is geweldig lekker. Het heeft een totaal andere smaak dan de gekookte bloemkool die we gewend zijn. De bloemkool krijgt een beetje een nootachtige smaak door het roosteren. Door de marinade wordt deze kruidig met een frisse ondertoon. De bloemkool wordt niet in roosjes gesneden maar in dikke plakken die je mooi gelijkmatig gaar kunt roosteren.
Venkel
Venkel begint een beetje terrein te winnen. Met venkel hebben we vaak dat we niet weten wat we er mee moeten. Hij is lekker in salades en bij de vis maar probeer hem eens op de BBQ, erg verrassend. Ook de venkel snijden we in plakken en besmeren we met marinade.
Vadouvan
Vadouvan is een Indiaanse kruidenmengeling met een Franse twist. Het wordt ook wel de Franse curry genoemd. Dit mengsel bevat o.a. ui en knoflook maar ook rozenbloemblaadjes, dragon, venkel, fenegriek kurkuma, kardemom en komijn en meer. Ieder merk heeft weer zijn eigen mengeling zoals ook met bijvoorbeeld kerrie het geval is.
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Bloemkool bakken in de pan of in de wok
Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!
Bloemkool en venkel van de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 1-2 stuks venkel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel grof gemalen peper
- rasp van halve citroen
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel fruitige azijn
- 1 eetlepel Vadouvan kruiden
Bereidingswijze van dit recept
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snij de bloemkool en de venkel in plakken van ongeveer 2 cm dikte. Smeer de groente in met de marinade, dit kan een paar uur vooraf. Rooster de groentes op medium hitte gaar op de BBQ. De bloemkool en venkel van de barbecue kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Tip!
Smeer ook wat (zoete) aardappels in met olie en bestrooi deze met verse tijm en gril deze samen met de groenten voor een lekker bijgerecht.
Tafel lekker!