Bloemkool sweet en spicy – Bloemkool is echt niet saai. Probeer eens deze bloemkool in een heerlijk sausje met een Oosters tintje.
Door de bloemkool in een saus van ketjap honing en gember en een vleugje sambal te serveren wordt het ineens een heel ander gerecht dan je misschien gewend bent. Deze bloemkool serveer je dan ook als bijgerecht niet met aardappels zoals wij Nederlanders meestal doen, maar met rijst!
Kook de bloemkoolroosjes wel even voor. In die tijd kun jij de saus maken. Daarna is het alleen een kwestie van alles samen goed verwarmen en serveren. Een leuk en lekker gerecht met verse groenten dat ook nog eens heel snel op tafel staat. Wat wil je nog meer?
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Bloemkool sweet en spicy
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 50 ml ketjap manis
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepeltje sambal
- 2 lente-uitjes
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel maizena
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bloemkool sweet en spicy:
Snij de bloemkool in roosjes en kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet. Snij de lente-ui in ringetjes en zet opzij.
Smoor in een beetje olijfolie de ui en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg er de ketjap, gember, honing en sambal aan toe. Kook dit even goed door. Neem een koffiekopje met water en los daar de maizena in op. Voeg het maïzenapapje al roerende bij de saus tot die dik vloeibaar is. Proef en breng eventueel meer op smaak met sambal of een beetje sweet chilisaus. Voeg er de helft van de sesam aan toe.
Voeg de uitgelekte bloemkool er aan toe en warm dit samen even goed door. Schep de bloemkool in een schaal en verdeel er de lente-ui en de rest van de sesamzaadjes erover. Serveer de bloemkool sweet en spicy met gekookte rijst.
Tafel lekker !!
Gisteren gemaakt, een heerlijk recept en zeker voor herhaling vatbaar! Lieve groet Cecile
Leuk om te horen Cecile.