Bloemkool uit de airfryer – Bloemkool uit de airfryer wordt dé ster op jouw tafel met dit verrukkelijk recept. Het is een perfecte combinatie van de knapperige bloemkool uit de airfryer met heerlijke kruiden, waardoor je een echte lekkernij op tafel tovert. De bloemkool uit de airfryer kun je heel goed serveren als bijgerecht. Kijk snel naar het recept.
De veelzijdigheid van bloemkool
Bloemkool is een verse groente, die je op verschillende manier kunt klaarmaken: je kunt ze koken, roosteren, pureren in een stamppot of in een soep of maak er eens bloemkoolrijst van. Bloemkool is bovendien ook nog eens gezond. Het zit boordevol vitaminen en mineralen. Zo zit er in bloemkool o.a. vitamine C. Let wel op: als je de bloemkool te lang verhit, kunnen er heel wat vitaminen verloren gaan.
Koop overigens wel een Hollandse bloemkool voor dit recept voor bloemkool uit de airfryer. Een Belgische of Spaanse bloemkool mag ook, maar liever geen Franse bloemkool. De laatste verkleurt tijdens het klaarmaken, is minder lekker en ruikt sterker. Voorkom een teleurstelling en ga voor bloemkool uit eigen land. Ben je er niet zeker van? Vraag het de groenteman, vooral in de wintermaanden.
Bloemkool uit de airfryer is vliegensvlug klaar
In een airfryer kun je bakken, braden, frituren en roosteren. Je hebt dus niet veel nodig om die verse bloemkool klaar te maken. In de airfryer gaat het bijna allemaal vanzelf om een lekker knapperige textuur te krijgen. Verwarm de airfryer vijf minuten voor en de bloemkool kan al in de airfryer. Doordat je de bloemkool voor dit recept in kleine roosjes snijdt, worden ze aan alle kanten krokant. Bovendien heb je door de hete lucht van de airfryer geen vieze geurtjes in tegenstelling tot een echte friteuse.
De kruiden zijn allesbepalend voor de smaak van de bloemkool
De groente heeft van nature misschien geen uitgesproken smaak, maar als je aan dit pure ingrediënt verschillende kruiden toevoegt, komt de verse bloemkool helemaal tot zijn recht. Gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, currypoeder, cayennepoeder, knoflookpoeder zijn kruiden die goed bij de bloemkool in dit recept passen.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Bloemkool uit de airfryer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels currypoeder
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kurkumapoeder
- 1/2 eetlepel knoflookpoeder
- een snufje zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bloemkool uit de airfryer:
Zet alvast de airfryer aan. Die heeft ongeveer 5 minuten nodig om voor te verwarmen.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een kom om te marineren. Voeg voor de marinade de currypoeder, kurkuma, zout, peper en olijfolie aan toe.
Verdeel de bloemkool over het mandje van de airfryer. Bak de groente vervolgens 7 minuten op 180 graden. Schep de bloemkool om en bak ze nogmaals 7 minuten.
Serveer de bloemkool uit de airfryer direct.
Tafel Lekker !!