Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkoolpuree met Serranoham en Pecorino

Deze bloemkoolpuree is op smaak gebracht met de krachtige smaken van Pecorino en Serranoham, een lekker, koolhydraatarm, alternatief voor aardappelpuree.

0 1.689

Bloemkoolpuree met Serranoham en Pecorino – Koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, geen koolhydraten of juist onbeperkt koolhydraten, de koolhydraat is een veelbesproken onderwerp de laatste tijd. Hoewel ik vind dat koolhydraten prima binnen een gezond leefpatroon passen houd ik ze toch ook een beetje in de gaten. Dus heel af en toe vervang ik mijn aardappel, rijst of pasta door iets anders. Zo maakte ik al eens eerder een tosti en rijst van bloemkool. Deze keer maak ik van mijn bloemkool een puree en gaf hem lekker wat krachtige smaken mee van Pecorino kaas en Serranoham. Een geslaagd alternatief voor een aardappelpuree.

Bloemkool van eigen bodem

De Hollandse bloemkool is van april t/m november volop verkrijgbaar. In de overige maanden wordt de bloemkool veelal geïmporteerd uit landen als Spanje, Italië en Frankrijk. De muffe lucht die je vaak ruikt bij het koken van bloemkool komt van de Franse bloemkool, deze is ook minder mooi wit.

Bloemkoolpuree

Bijgerecht voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 125 ml groente bouillon
  • 6 plakjes Serranoham
  • 75 gram Pecorino
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • olijfolie
  • peper/zout

Bak in een hete koekenpan de plakken Serranoham knapperig. Neem de plakken uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Snijd ze vervolgens zeer fijn.
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de roosjes, in gezouten water, gaar. Giet af en doe de roosjes terug in de pan. Schenk beetje bij beetje de bouillon bij de bloemkool en pureer met een staafmixer fijn. Doe niet gelijk alle bouillon erbij je loopt dan het risico dat je puree te vochtig wordt. Voor het pureren zou je ook een stamper kunnen gebruiken, de bloemkool wordt dan echter niet zo fijn als met een staafmixer.
Roer de helft van Pecorino, de helft van de Serranoham en de helft van de peterselie door de bloemkoolpuree. Breng op smaak met wat zout en/of peper. Strooi de overige Pecorino, Serannoham en peterselie over de bloemkoolpuree en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer