• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Bospeen uit de oven, makkelijk en lekker!

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Bospeen uit de oven

Bospeen uit de oven – Een lekker bijgerecht bij een stukje vis of kip, dat is bospeen uit de oven! Heerlijk zoete wortels, die in de oven nog een beetje zoeter worden. Makkelijk te maken, de oven doet het meeste werk. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Makkelijk en heel erg lekker!

Bereid bospeen eens op een andere manier. Koken in gezouten water is makkelijk, maar het kan nog makkelijker. Voor dit bijgerecht rooster je de bospeen in de oven. Hierdoor blijft de zoete smaak van de wortels in tact, deze wordt zelfs nog iets intenser zoet. Je brengt de bospeen op smaak met citroen, ahornsiroop en peper en zout, heel simpel dus. Maar wel heel erg lekker. Zo lekker dat ook de kleine tafelgenoten met smaak hun bordje zullen leegeten!

Nooit meer wortels uit een pot

Vers is en blijft het lekkerst. Tenminste, dat vinden wij. We dagen je graag uit om deze bospeen uit de oven een keer te maken. Je hebt er erg weinig werk aan en als je deze fantastische smaak eenmaal proeft ga je ongetwijfeld vaker met één of meerdere bossen bospeen naar huis. Het grappige is dat je, als ze eenmaal in je koelkast liggen, ook vaker even een worteltje tussendoor snoept. Dat gebeurt nooit als er een pot worteltjes in je koelkast staat.

Met bospeen uit de oven verleid je je tafelgenoten

We zeiden het al, nooit meer een pot! Bij de bereiding van bospeen uit de oven laat je een klein stukje van het groen ter decoratie aan de wortel zitten. Dit zorgt voor een mooier effect op je bord en daardoor zullen de bordjes al eerder leeg zijn. Daarnaast zorgen de ahornsiroop en het citroensap voor een extra smaakbeleving. De oh’s en ah’s zul je aan tafel heel vaak horen. Iedereen wil weten hoe jij het voor elkaar krijgt om zo’n lekker bijgerechtje te serveren.

Bospeen uit de oven

Type: bijgerecht

Porties: 2 à 3 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Niveau: Makkelijk

Ingrediënten:

  • 1 bos bospeen
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je bospeen uit de oven:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje zitten voor een mooie presentatie.

Schrap de wortels met een dunschiller. Halveer dikkere exemplaren in de lengte, zodat alle wortels gelijkmatig garen. Spoel de wortels af onder de kraan om eventuele zandresten te verwijderen. Schik de bospeen in een vuurvaste schaal.

Meng in een kommetje de ahornsiroop, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel over de bospeen.

Dek de schaal af met aluminiumfolie, en zet in het midden van de oven voor 40 minuten. Verwijder het aluminiumfolie als er 20 minuten van de oventijd voorbij is. Schep tijdens het bakken de wortels een keer voorzichtig om.

Serveer de bospeen uit de oven met een stukje vis of vlees, en aardappelpuree!

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - WortelsGroente - Wortels - Bospeen
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Raapsteeltjes bereiden
Kookschool

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Groene aspergesoep
Soep

Groene aspergesoep met een eitje

Asperge recepten & tips
Specials

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen