Bospeen uit de oven – Een lekker bijgerecht bij een stukje vis of kip, dat is bospeen uit de oven! Heerlijk zoete wortels, die in de oven nog een beetje zoeter worden. Makkelijk te maken, de oven doet het meeste werk. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!
Makkelijk en heel erg lekker!
Maak bospeen eens op een andere manier klaar. Koken in gezouten water is makkelijk, maar het kan nog makkelijker. Voor dit bijgerecht rooster je de bospeen in de oven. Hierdoor blijft de zoete smaak van de wortels intact, ze wordt zelfs nog iets intenser zoet. Je brengt de bospeen op smaak met citroen, ahornsiroop en zout en peper, heel simpel dus. Maar wel heel erg lekker. Zo lekker dat ook de kleine tafelgenoten met smaak hun bordje zullen leegeten!
Nooit meer wortels uit een pot
Vers is en blijft het lekkerst. Tenminste, dat vinden veel mensen. Laat jij je uitdagen om de bospeen uit de oven een keer te maken. Je hebt er erg weinig werk aan en als je die fantastische smaak eenmaal proeft, ga je ongetwijfeld vaker met een of meerdere bossen bospeen naar huis. Het grappige is dat je, als ze eenmaal in je koelkast liggen, ook vaker even een worteltje tussendoor snoept. Dat gebeurt nooit als er een pot worteltjes in je koelkast staat.
Met bospeen uit de oven verleid je je tafelgenoten
Het is voorspelbaar, je koopt nooit meer een pot! Bij de bereiding van bospeen uit de oven laat je een klein stukje van het groen ter decoratie aan de wortel zitten. Dit zorgt voor een mooier effect op je bord en daardoor zullen de bordjes al eerder leeg zijn. Daarnaast zorgen de ahornsiroop en het citroensap voor een extra smaakbeleving. De oh’s en ah’s zul je aan tafel heel vaak horen. Iedereen wil weten hoe jij het voor elkaar krijgt om zo’n lekker bijgerechtje te serveren.
Bospeen, anders dan andere wortels
Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.
Bospeen uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bos bospeen
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bospeen uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje zitten voor een mooie presentatie.
Schrap de wortels met een dunschiller. Halveer dikkere exemplaren in de lengte, zodat alle wortels gelijkmatig garen. Spoel de wortels af onder de kraan om eventuele zandresten te verwijderen. Schik de bospeen in een vuurvaste schaal.
Meng in een kommetje de ahornsiroop, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het mengsel over de bospeen.
Dek de schaal af met aluminiumfolie, en zet in het midden van de oven voor 40 minuten. Verwijder het aluminiumfolie als er 20 minuten van de oventijd voorbij is. Schep tijdens het bakken de wortels een keer voorzichtig om.
Serveer de bospeen uit de oven met een stukje vis of vlees, en aardappelpuree!
Tafel lekker !!
Ik vind deze site waardeloos
Staat er print recept en krijg ik allemaal onzin ik ga iedereen afraden op deze site en wat bereiken jullie ermee ? Niks
Onzin voor niks inkt verspillen alles ligt in de prullenbak!
Wat een bizarre opmerking Brigitte. Ik weet niet zo heel goed hoe ik hierop moet reageren. Printen raden wij sowieso af, je kunt het recept op een telefoon of tablet ook gewoon openen en je kunt het opslaan in je account. Printen is punt één dus al nergens voor nodig en punt twee is dat uiteraard niet duurzaam. Maar onzin op de print? Ik zie het niet! Misschien wil je het uitleggen? Maar als je er gelukkig van wordt om onze site af te raden moet je dat zeker doen. Gelukkig zijn er talloze mensen heel blij met deze site 😉 Fijne kerstdagen Brigitte!
Heel zeker zijn we blij met deze site. Het eten is lekker, het allerbelangrijkste!, en aflezen op een tablet gaat prima, printen gaat ook prima.
Ga zo door “lekker tafelen”, ik weet zeker dat velen het met mij eens zijn.
Fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!
Lieve groet Cecile
Dankjewel Cecile, en ook hele fijne feestdagen!
Redactie jullie hebben helemaal gelijk!