Bospeen uit de oven – Een lekker bijgerecht bij een stukje vis of kip, dat is bospeen uit de oven! Heerlijk zoete wortels, die in de oven nog een beetje zoeter worden. Makkelijk te maken, de oven doet het meeste werk. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!
Makkelijk en heel erg lekker!
Bereid bospeen eens op een andere manier. Koken in gezouten water is makkelijk, maar het kan nog makkelijker. Voor dit bijgerecht rooster je de bospeen in de oven. Hierdoor blijft de zoete smaak van de wortels in tact, deze wordt zelfs nog iets intenser zoet. Je brengt de bospeen op smaak met citroen, ahornsiroop en peper en zout, heel simpel dus. Maar wel heel erg lekker. Zo lekker dat ook de kleine tafelgenoten met smaak hun bordje zullen leegeten!
Nooit meer wortels uit een pot
Vers is en blijft het lekkerst. Tenminste, dat vinden wij. We dagen je graag uit om deze bospeen uit de oven een keer te maken. Je hebt er erg weinig werk aan en als je deze fantastische smaak eenmaal proeft ga je ongetwijfeld vaker met één of meerdere bossen bospeen naar huis. Het grappige is dat je, als ze eenmaal in je koelkast liggen, ook vaker even een worteltje tussendoor snoept. Dat gebeurt nooit als er een pot worteltjes in je koelkast staat.
Met bospeen uit de oven verleid je je tafelgenoten
We zeiden het al, nooit meer een pot! Bij de bereiding van bospeen uit de oven laat je een klein stukje van het groen ter decoratie aan de wortel zitten. Dit zorgt voor een mooier effect op je bord en daardoor zullen de bordjes al eerder leeg zijn. Daarnaast zorgen de ahornsiroop en het citroensap voor een extra smaakbeleving. De oh’s en ah’s zul je aan tafel heel vaak horen. Iedereen wil weten hoe jij het voor elkaar krijgt om zo’n lekker bijgerechtje te serveren.
Bospeen uit de oven
Type: bijgerecht
Porties: 2 Ã 3 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Ingrediënten:
- 1 bos bospeen
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Zo maak je bospeen uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje zitten voor een mooie presentatie.
Schrap de wortels met een dunschiller. Halveer dikkere exemplaren in de lengte, zodat alle wortels gelijkmatig garen. Spoel de wortels af onder de kraan om eventuele zandresten te verwijderen. Schik de bospeen in een vuurvaste schaal.
Meng in een kommetje de ahornsiroop, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over de bospeen.
Dek de schaal af met aluminiumfolie, en zet in het midden van de oven voor 40 minuten. Verwijder het aluminiumfolie als er 20 minuten van de oventijd voorbij is. Schep tijdens het bakken de wortels een keer voorzichtig om.
Serveer de bospeen uit de oven met een stukje vis of vlees, en aardappelpuree!
Tafel lekker !!