• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Bospeen uit de oven, makkelijk en lekker!

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
4
Bospeen uit de oven

Bospeen uit de oven – Een lekker bijgerecht bij een stukje vis of kip, dat is bospeen uit de oven! Heerlijk zoete wortels, die in de oven nog een beetje zoeter worden. Makkelijk te maken, de oven doet het meeste werk. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Makkelijk en heel erg lekker!

Bereid bospeen eens op een andere manier. Koken in gezouten water is makkelijk, maar het kan nog makkelijker. Voor dit bijgerecht rooster je de bospeen in de oven. Hierdoor blijft de zoete smaak van de wortels intact, deze wordt zelfs nog iets intenser zoet. Je brengt de bospeen op smaak met citroen, ahornsiroop en peper en zout, heel simpel dus. Maar wel heel erg lekker. Zo lekker dat ook de kleine tafelgenoten met smaak hun bordje zullen leegeten!

Nooit meer wortels uit een pot

Vers is en blijft het lekkerst. Tenminste, dat vinden wij. We dagen je graag uit om deze bospeen uit de oven een keer te maken. Je hebt er erg weinig werk aan en als je deze fantastische smaak eenmaal proeft, ga je ongetwijfeld vaker met één of meerdere bossen bospeen naar huis. Het grappige is dat je, als ze eenmaal in je koelkast liggen, ook vaker even een worteltje tussendoor snoept. Dat gebeurt nooit als er een pot worteltjes in je koelkast staat.

Met bospeen uit de oven verleid je je tafelgenoten

We zeiden het al, nooit meer een pot! Bij de bereiding van bospeen uit de oven laat je een klein stukje van het groen ter decoratie aan de wortel zitten. Dit zorgt voor een mooier effect op je bord en daardoor zullen de bordjes al eerder leeg zijn. Daarnaast zorgen de ahornsiroop en het citroensap voor een extra smaakbeleving. De oh’s en ah’s zul je aan tafel heel vaak horen. Iedereen wil weten hoe jij het voor elkaar krijgt om zo’n lekker bijgerechtje te serveren.

Bospeen, anders dan andere wortels
Specials

Bospeen, anders dan andere wortels

Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.

Check het recept of lees de info

Bospeen uit de oven

Porties: 2 a 3 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bos bospeen
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bospeen uit de oven:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje zitten voor een mooie presentatie.

Schrap de wortels met een dunschiller. Halveer dikkere exemplaren in de lengte, zodat alle wortels gelijkmatig garen. Spoel de wortels af onder de kraan om eventuele zandresten te verwijderen. Schik de bospeen in een vuurvaste schaal.

Meng in een kommetje de ahornsiroop, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel over de bospeen.

Dek de schaal af met aluminiumfolie, en zet in het midden van de oven voor 40 minuten. Verwijder het aluminiumfolie als er 20 minuten van de oventijd voorbij is. Schep tijdens het bakken de wortels een keer voorzichtig om.

Serveer de bospeen uit de oven met een stukje vis of vlees, en aardappelpuree!

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin53Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Ovenaardappelen met Ras el Hanout
Bijgerecht

Ovenaardappelen met ras el hanout

Gestoofde witte kool
Bijgerecht

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Reacties 4

  1. Brigitte jong De jong driessen says:
    1 maand geleden

    Ik vind deze site waardeloos
    Staat er print recept en krijg ik allemaal onzin ik ga iedereen afraden op deze site en wat bereiken jullie ermee ? Niks
    Onzin voor niks inkt verspillen alles ligt in de prullenbak!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 maand geleden

      Wat een bizarre opmerking Brigitte. Ik weet niet zo heel goed hoe ik hierop moet reageren. Printen raden wij sowieso af, je kunt het recept op een telefoon of tablet ook gewoon openen en je kunt het opslaan in je account. Printen is punt één dus al nergens voor nodig en punt twee is dat uiteraard niet duurzaam. Maar onzin op de print? Ik zie het niet! Misschien wil je het uitleggen? Maar als je er gelukkig van wordt om onze site af te raden moet je dat zeker doen. Gelukkig zijn er talloze mensen heel blij met deze site 😉 Fijne kerstdagen Brigitte!

      Beantwoorden
      • Cecile Geurts-Huijbers says:
        1 maand geleden

        Heel zeker zijn we blij met deze site. Het eten is lekker, het allerbelangrijkste!, en aflezen op een tablet gaat prima, printen gaat ook prima.
        Ga zo door “lekker tafelen”, ik weet zeker dat velen het met mij eens zijn.
        Fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!
        Lieve groet Cecile

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          1 maand geleden

          Dankjewel Cecile, en ook hele fijne feestdagen!

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen