Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broccoli aardappelgratin

Wil je lekker, gezond maar ook snel eten; maak dan eens deze broccoli aardappelgratin. De voorbereidingen zijn minimaal en vervolgens doet je oven het werk.

0 3.822

Broccoli aardappelgratin – Broccoli is een heel veelzijdige groente. Gewoon simpel gekookt met een sausje is het al erg lekker, maar broccoli is ook overheerlijk in pasta-, -rijst en wokgerechten of een salade. Let bij aankoop op de kleur: de roosjes moeten een groene tot blauwgroene kleur hebben. Als er gele plekjes op zitten is de broccoli niet meer vers. Gooi de stronk niet weg, want die kun je ook eten. Wel eerst even schillen voordat je ermee aan de slag gaat, want het buitenste deel is wat stug. Lekker in bijvoorbeeld een soep of stamppot.

Broccoli aardappelgratin

Bijgerecht voor 4 personen

  • 400 gram broccoli
  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 250 ml kookroom
  • 2 eetlepels mosterd
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook ze in ruim water met zout beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in een klein laagje water, met deksel op de pan, beetgaar. Giet de aardappels en broccoli af. Wrijf een ovenschaal in met de boter en verdeel de aardappels en broccoli erover. Meng de room met de mosterd, kruid met peper en zout en verdeel over de ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Lekker met een stukje vis, vlees of kip.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer