Broccoli met bechamel – “Broccoli? Dat maak ik nooit, klaar. Té groen en te gezond” hoorde ik ooit iemand zeggen. Wél, dan is er bechamel! Want, bloemkool met bechamelsaus, dat eet je wel, toch? Dan is er goed nieuws voor jou. Ook broccoli smaakt, net zoals zijn soortgenoot bloemkool, overheerlijk in een bechamelsausje. Je verdoezelt zijn supergezonde groene kleur en er is niets moeilijks aan! Dit recept voor broccoli met bechamel is de weg om in te slaan om kieskeurige eters en groentenhatende kinderen aan de broccoli te krijgen. Zeker weten dat je het vaker op tafel gaat zetten, alleen al omdat je steeds weer verzoekjes zult krijgen om de broccoli met bechamel klaar te maken! De kunst zit hem in het maken van een goede, smeuïge bechamelsaus en ook dat leer je hier.
Voor dit recept van broccoli met bechamel kun je de groente stomen. Als je van plan bent een AGV’tje te gaan klaarmaken, dan maak je handig gebruik van de stoom van het kookwater van de aardappelen. Je bespaart op energie en op de vaat achteraf. Win-win dus!
Broccoli in bechamel, een ideaal bijgerecht en zoveel meer!
Broccoli in bechamel is lekker als bijgerecht naast een goed stuk vlees. Een perfecte compagnon dus, voor die lekkere sappige boerenworst die je op de kop hebt getikt bij je favoriete slager. Ben je meer van het comfortfood? Maak dan een pastagerecht met broccoli in bechamel. Uiteraard met een flinke hoeveelheid geraspte kaas erover en er door heen, werkelijk om je duimen en vingers bij af te likken. Er zijn opties in overvloed, met dit recept voor de lekkerste broccoli. Wees creatief.
Ben je nog steeds niet helemaal overtuigd? Dan zijn er nog weinig andere opties dan dit recept voor broccoli gewoon eens uit te proberen. Proef het en daarna ben je gegarandeerd om!
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Broccoli met bechamel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilogram verse broccoli, in roosjes
- 30 gram roomboter
- 40 gram bloem
- 700 ml melk
- zout en peper uit de molen
- 1 mespunt nootmuskaat
- het sap van een halve citroen (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je verse broccoli met bechamel:
Voor dit recept heb je een stoommandje nodig.
Broccoli stomen:
Vul een pan met een bodempje water (2 à 3 cm). Zorg voor een voldoende ruime pan voor het stoommandje en de broccoli. Zet de pan op het fornuis en breng het water aan de kook. Zet het stoommandje in de pan als het water kookt en voeg de broccoli toe. Dek de pan af met de deksel en stoom de broccoli een vijftal minuten beetgaar. Giet de broccoli af en laat de broccoli schrikken onder koud stromend water.
Voor de bechamel:
Maak een roux van de bloem en de boter. Smelt de boter in een pan op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met een garde. Het mengsel moet een klein beetje uitdrogen voordat je begint met de melk eraan toe te voegen. Je ruikt het als je mengsel droog genoeg is, het ruikt een beetje naar biscuit, of koekjes. Let wel goed op dat het niet aanbakt.
Giet nu al roerend een deel van de melk erbij. Blijf goed roeren zodat het mengsel niet klontert. Schenk er al roerend af en toe wat melk bij, tot je een gladde, voldoende gebonden, nog lopende saus hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Eventueel kun je nu een vleugje citroensap naar smaak toevoegen.
Doe de bechamelsaus over de broccoli en serveer warm.
Tafel lekker !!