Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broccoli met rode peper en citroen

Gewoon supersimpel. Broccoli, een rood pepertje, wat citroen en knoflook en je zet iets heerlijks op tafel.

0 1.330

Broccoli met rode peper en citroen

Een snel gerechtje met broccoli! Ik heb dit overigens ook gemaakt met romanesco, en ook dat was heerlijk. De textuur daarvan vind ik misschien nog wel lekkerder dan die van broccoli, maar met beide is dit erg lekker. Daarnaast is het heel eenvoudig en zo klaar, en broccoli is natuurlijk reuzegezond: boordevol vitamine C, antioxidanten, calcium en betacaroteen.

  • 1 stronk broccoli
  • 1/2 rood pepertje
  • sap van 1/2 citroen
  • evt. 1 teen knoflook

Snijd de broccoli in roosjes en stoom die vijf minuten, zodat ze alvast wat zachter zijn. Mijn ervaring is dat rauwe broccoli wokken meestal ongare broccoli oplevert, maar op deze manier kun je dat voorkomen.

Snijd het halve pepertje fijn. Of je de pitjes en vliesjes verwijdert hangt van je eigen smaak en tolerantie voor pittig eten af. Als je knoflook gebruikt, hak deze dan ook fijn. Hakken is echt beter dan persen, want met persen maak je veel meer celwanden kapot. Op die manier raak je veel sap kwijt, en bovendien geeft het een veel scherpere smaak dan wanneer je de knoflook hakt.

Verhit een wokpan zonder olie, anders verbrandt de olie. Doe de olie erin als de pan goed heet is. Voeg de rode peper toe en laat 1 minuut bakken. Doe dan de broccoli erbij en roerbak tot het er mooi droog uitziet. Voeg dan eventueel de knoflook toe, en na 1 minuut het citroensap. Gebruik je geen knoflook, doe dan meteen het sap erbij. Draai het vuur lager en bak nog even al omscheppend door, zodat de broccoli goed bedekt is met citroensap.

Serveer bestrooid met versgemalen zeezout of zeezoutvlokken, dat geeft een lekkere crunch aan het gerecht!

Dit gerecht is heerlijk met deze  zalm, voor een maaltijd met een Aziatische feel

Je kunt de stronk van de broccoli ook eten: geschild kun je hem in stukjes door bijvoorbeeld de pasta doen, of hij kan in de soep. Ik gebruik hem in dit gerecht niet vanwege het visuele aspect, maar weggooien is absoluut niet nodig!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer