Broccolipuree met extra smaakmakers – Broccoli is denk ik één van de meest gegeten groenten in Nederland, in ieder geval staat het hier regelmatig op tafel. Meestal gewoon in roosjes gekookt of meegebakken in een roerbakschotel. Om toch eens iets anders te proberen maakte ik er deze keer een puree van. Vervolgens maakte ik hem af met wat extra smaakmakers zoals ui en tomaatjes, zo werd het een simpel, maar smakelijk bijgerechtje.
Voor deze puree gebruik ik niet alleen de roosjes, ook de stam van de broccoli gaat mee door de puree. Qua smaak is de stam gelijk aan de roosjes en weggooien is toch zonde. Omdat de stam iets langer nodig heeft dan de roosjes om gaar te koken snijd ik deze wel in kleine stukjes. Zo is alles tegelijk gaar en zitten er geen harde stukjes meer in de puree.
Voor deze puree gebruik ik niet alleen de roosjes, ook de stam van de broccoli gaat mee door de puree.
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Broccolipuree
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram broccoli
- snuf zout
- 100 gram kruidenroomkaas
- 3 tenen knoflook
- 4 el (zon)gedroogde tomaatjes
- 2 uien
- 20 gram pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- 1 el boter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je broccolipuree:
Snijd de broccoliroosjes van de stronk en schil de stronk met een dunschiller. Snijd vervolgens de stronk in kleine stukjes. Pel de knoflooktenen en geef er een flinke tik op met je mes of met de palm van je hand zodat de tenen breken. Zet een pan met ruim water op en doe hierin en snuf zout en de tenen knoflook. Kook de broccoli in het water in ongeveer 5 minuten gaar.
Giet de broccoli af en doe deze samen met de roomkaas in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes lichtjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit in een koekenpan de boter en bak hierin de uien.
Schep de broccolipuree (eventueel in een serveerring) op een bord, schep hierop één eetlepel zongedroogde tomaatjes en 1/4 van de gebakken ui. Strooi er 5 gram pijnboompitjes over en rasp wat Parmezaanse kaas boven de broccolipuree. Lekker met krieltjes en een stukje zalm.
Tafel lekker !!