Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broccolipuree met extra smaakmakers

Probeer eens deze broccolipuree als je eens wat anders wil met je broccolistronk. Maak de puree vervolgens af met extra smaakmakers als ui en tomaat.

0 1.819

Broccolipuree met extra smaakmakers – Broccoli is denk ik één van de meest gegeten groenten in Nederland, in ieder geval staat het hier regelmatig op tafel. Meestal gewoon in roosjes gekookt of meegebakken in een roerbakschotel. Om toch eens iets anders te proberen maakte ik er deze keer een puree van. Vervolgens maakte ik hem af met wat extra smaakmakers zoals ui en tomaatjes, zo werd het een simpel, maar smakelijk bijgerechtje.

Voor deze puree gebruik ik niet alleen de roosjes, ook de stam gaat mee door de puree. Qua smaak is de stam gelijk aan de roosjes en weggooien is toch zonde. Omdat de stam iets langer nodig heeft dan de roosjes om gaar te koken snijd ik deze wel in kleine stukjes. Zo is alles tegelijk gaar en zitten er geen harde stukjes meer in de puree.


Broccolipuree

Bijgerecht voor 4 personen

Snijd de broccoliroosjes van de stronk en schil de stronk met een dunschiller. Snijd vervolgens de stronk in kleine stukjes. Pel de knoflooktenen en geef er een flinke tik op met je mes of met de palm van je hand zodat de tenen breken. Zet een pan met ruim water op en doe hierin en snuf zout en de tenen knoflook. Kook de broccoli in het water in ongeveer 5 minuten gaar.
Giet de broccoli af en doe deze samen met de roomkaas in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes lichtjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit in een koekenpan de boter en bak hierin de uien.
Schep de broccolipuree (eventueel in een serveerring) op een bord, schep hierop één eetlepel zongedroogde tomaatjes en 1/4 van de gebakken ui. Strooi er 5 gram pijnboompitjes over en rasp wat Parmezaanse kaas boven de broccolipuree. Lekker met krieltjes en een stukje zalm.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer