Citroenboter met geroosterde knoflook – Iets lekkers bij een stukje gegrilde of gestoomde vis of kip? Geef er eens citroenboter met geroosterde knoflook bij. Dat past er heerlijk bij en het is eens iets anders. Door de knoflook eerst te roosteren in de oven wordt hij heerlijk zacht en zoet. Dat is samen met het frisse van de citroen een onweerstaanbare combinatie. En weet je wat zo leuk is? Het is een heel klein receptje, dat heel makkelijk te maken is. En behalve als bijgerecht bij een vis- of kipgerecht is het ook erg lekker om op een stukje stokbrood te smeren. Of om gekookte of gestoomde groente op smaak te maken.
Echte boter, voor een vollere en rijkere smaak!
Je gebruikt natuurlijk wel echte roomboter om citroenboter met geroosterde knoflook te maken. Roomboter geeft een vollere en rijkere smaak aan gerechten dan margarine. Daarnaast zitten er in roomboter geen transvetten, wat het in veel gevallen tot een gezondere keus maakt. Uiteraard eet je ook roomboter met mate. Wil je geen dierlijke producten eten? Dan kun je dit recept natuurlijk wel met een plantaardig alternatief maken.
Geroosterde knoflook
Om citroenboter met geroosterde knoflook te maken moet je die geurige smaakmaker eerst roosteren. Dit kun je heel makkelijk zelf doen in de oven. Het loont zeker de moeite om wat extra te maken, want de knoflook is een erg lekkere toevoeging aan allerlei gerechten.
Citroenboter met geroosterde knoflook kun je goed bewaren
Maak eens een dubbele hoeveelheid citroenboter met geroosterde knoflook. Je kunt het in de koelkast een week of twee bewaren als je het goed verpakt.
Een andere manier is om de boter in te vriezen, in een folie of plasticfolie te wikkelen en die in de vorm van een cilinder of worst te vormen. Dit maakt het gemakkelijk om de citroenboter in plakjes te snijden als je het nodig hebt.
De bereidingstijd van het recept is exclusief de tijd die nodig is voor het roosteren van de knoflook.
Knoflook; een geurige smaakmaker
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
Citroen; een veelzijdige supervrucht
De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.
Roomboter; puur voor het beste resultaat
Met roomboter geef je echt smaak aan je gerechten. Wat is het precies en wat kan er allemaal mee? Wij leggen het uit en geven recepten.
Citroenboter met geroosterde knoflook
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
- de rasp van 1 citroen
- 2 theelepels citroensap
- 4 teentjes geroosterde knoflook
- zwarte peper
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je citroenboter met geroosterde knoflook:
Doe de boter in een ruim schaaltje en roer hem los met een vork.
Voeg de citroenrasp, het citroensap en de geroosterde knoflook toe aan de boter en roer alles goed door elkaar. Breng de boter op smaak met flink wat zwarte peper en wat zout.
Schep de boter over in een passend schaaltje en garneer eventueel met wat citroenrasp en nog wat zwarte peper. Lekker op een stukje stokbrood en bij vis en kipgerechten.
Tafel lekker !!