Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Courgette spaghetti met gebakken eitjes

Courgette spaghetti is natuurlijk vegetarisch, maar heb je dit wel eens met een eitje geserveerd? Een brunchgerecht dat verrast en snel op tafel staat.

2 2.301

Courgette spaghetti met gebakken eitjes – Niets is zaliger dan op een zondag eens lekker lang uit te slapen. En dan vrienden uit te nodigen om bij te praten tijdens het brunchen. Brunch is een samenstelling van de woorden breakfast en lunch. We laten het ontbijt samenvloeien met de lunch. En dit lichte, warme gerechtje past prima op een brunchtafel.

Je kan courgette zelf in dunne slierten proberen te snijden, maar handiger is om een spiralizer of spiraalsnijder te gebruiken.

Courgette spaghetti met gebakken eitjes

Bijgerecht voor 4 personen

 • 2 courgettes
 • 2 rode paprika’s
 • 4 eitjes
 • olijfolie
 • zwarte peper en fleur de sel
 • snuifje gedroogde oregano
 • 12 kerstomaatjes
 • 1 el Parmezaanse kaas

Snij de uiteinden van de courgette en was en droog ze. Snij met een spirelli snijder in slierten. Was de paprika en schil hem eventueel indien je de sterke smaak van de paprika niet lust. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snij de paprika in blokjes.

Kruid de kerstomaatjes met peper, zout en oregano en doe deze met de olijfolie in een ovenschaal. Laat gedurende 15 minuten roosteren in een voorverwarmde oven van 200 ° C.

Verwarm de olijfolie in een pan. Stoof hierin de paprika blokjes met de courgette slierten. Kruid af met zwarte peper en fleur de sel.

Maak nu in de pan vier ‘nestjes’ van de courgette sliertjes en schenk in elk nestje een eitje. Laat de pan op het vuur staan tot de eitjes smeuïg gebakken zijn.
Leg er de geroosterde kerstomaatjes op en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Geef de eitjes nog wat fleur de sel kruiding en garneer met wat groen, bijvoorbeeld peterselie.

Tafel lekker!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Nol van Lier zegt

  Prachtige recepten, maar niet te copiëren. In het verleden was dit makkelijk te doen.

 2. Nol van Lier zegt

  Dank je wel

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer