Cranberrycompote met blauwe bessen – Je kent ongetwijfeld de combinatie van wild met cranberry’s. Vaak geserveerd in de vorm van een compote, vormen de mooie, rode bessen, dé klassieke combinatie met wild. Overigens niet alléén met wild, ook met andere soorten vlees en gevogelte kun je een fantastische combinatie maken. Dus je hoeft ze niet alleen tijdens de feestdagen op tafel te zetten, gewoon op maandagavond bij een stukje kipfilet kan ook heel goed. Misschien heb je ons recept voor een wat meer klassieke cranberrycompote gezien, of al eens gemaakt? We hebben hier ook nog een lekkere variant op. Want cranberry’s zijn heel goed te combineren met andere soorten fruit. Zo ook met blauwe bessen. We hebben de rode en de blauwe bessen gecombineerd tot een lekker bijgerecht voor bij een stukje wild of vlees. Niet alleen daarvoor trouwens. Je kunt de compote ook gebruiken voor heel andere dingen. De blauwe bessen zijn veel zoeter dan de cranberry’s, dus de smaak van een cranberrycompote met blauwe bessen is dan ook wat zoeter. Een schepje door de yoghurt of over het ijs is dan ook helemaal geen slecht plan.
Cranberry’s; van zuur naar zoet!
Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!
Cranberrycompote met blauwe bessen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram verse cranberry’s
- 150 gram verse blauwe bessen
- 3 eetlepels suiker
- 2 theelepels gedroogde tijm
- een scheutje water
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je cranberrycompote met blauwe bessen:
Was de cranberry’s en de blauwe bessen. Doe ze met de suiker, de tijm en een scheut water in een pannetje.
Breng aan de kook en laat, onder af en toe roeren tien minuten zachtjes doorkoken tot de bessen gesprongen zijn het vocht begint in te dikken. Doe een deksel op de pan om te voorkomen dat de bessen uit de pan vliegen tijdens te koken.
Doe de cranberrycompote met blauwe bessen over in een schaaltje en laat afkoelen. De compote zal afgekoeld nog wat steviger worden.
Lekker bij vlees, wild en gevogelte, in de yoghurt en over ijs!
Tafel lekker !!