Een knapperige buitenkant met daarin een smaakvolle vulling, klinkt al geweldig toch?! Deze knapperige filodeegbuideltjes zijn gevuld met een heerlijk mengsel van spinazie, Abondance (ook te vervangen door een andere harde kaas), geroosterde pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes. Het is een simpel gerechtje maar de buideltjes zien er hartstikke leuk uit, ook leuk voor de feestdagen!
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Filodeegbuideltjes met spinazie en Abondance
voor 5 buideltjes
- 150 gram spinazie
- 1 pak filodeeg met 10 vellen, ontdooid
- 100 gram Abondance, of een andere harde kaas
- handje pijnboompitten
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 50 gram boter
- zeezout
- peper
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Snijd de Abondance in kleine blokjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Laat de spinazie in een pan op hoog vuur met een beetje olijfolie slinken. Haal de pan van het vuur en meng de pijnboompitten, de kaas en de zongedroogde tomaten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Smelt in een pannetje de boter.
Snijd twee vellen filodeeg in vierkanten van ongeveer 20 x 20 cm, bewaar de rest onder een vochtige theedoek zodat het filodeeg niet uitdroogt. Besmeer een vel filodeeg met een kwastje met een dun laagje gesmolten boter. Leg hierop nog een vel filodeeg en kwast deze ook in met een beetje boter. Schep nu een flinke eetlepel van het spinaziemengsel in het midden en vouw de uiteinden naar elkaar toe en vouw goed dicht. Bestrijk de buitenkant weer met een dun laagje boter.
Leg de buideltjes in een ovenschaal en zet ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Smakelijk!