Frietjes van halloumi met een heerlijke dip – Halloumi frietjes zijn een heerlijk bijgerecht, maar kunnen ook heel goed als tussendoortje of bij de borrel. Serveer de heerlijke, gebakken halloumi met een frisse yoghurt dip en je hebt een bijzonder gerechtje.
Halloumi frietjes bak je lekker makkelijk in de airfryer
Halloumi is een kaas met een kenmerkende, wat zoutige smaak, die zijn stevige structuur behoudt tijdens het bakken. De kaas wordt vooral verwerkt in warme gerechten. Halloumi frietjes zijn een perfect alternatief voor de traditionele soort en nog beter: je hebt er zelfs geen friteuse voor nodig! Hierdoor blijft de snack heerlijk zacht vanbinnen en krokant vanbuiten. Vervang de traditionele friet vandaag eens door deze overheerlijke variant.
Je kunt de halloumi frietjes heel gemakkelijk maken door de halloumi te paneren: doe ze eerst in bloem, vervolgens haal je het door het eimengsel en als laatste ga je door de panko. Er is in het recept gekozen voor panko, aangezien dit een luchtigere en krokantere smaak heeft dan paneermeel. Heb je nog wat oud brood over? Je kunt ook gemakkelijk zelf paneermeel maken met de restjes van dat oude brood.
Serveer ze met een heerlijke dip
Wat zijn frietjes zonder een heerlijke dip? Serveer ze daarom met een kruidige yoghurt. De zoute smaak van de halloumi gaat perfect samen met de frisse smaak van de Griekse yoghurt. Maak je dip extra fris door wat vers geperst citroensap toe te voegen. Geniet van de heerlijke combinatie van hartige halloumi frietjes en de frisse yoghurt dip.
Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt
Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.
Frietjes van halloumi met een heerlijke dip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500g halloumi
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 100 gram panko/broodkruim
- 8 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- een scheutje citroensap
- snufje zout en peper
- 1/2 teen knoflook (fijngesneden)
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 eetlepels Za’atar
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de frietjes van halloumi met yoghurtdip:
Snij de halloumi in frietjesvorm.
Neem 3 kommen.
Doe in de eerste kom de bloem en kruid met zout en peper en de paprikapoeder.
Kluts in de tweede kom de eieren.
In de derde kom doe je de panko.
Rol de halloumi frietjes eerst door de bloem, daarna door het ei en nadien door de panko.
Leg de frietjes naast elkaar in de airfryer en bak 10 minuten op 180 °C.
Maak ondertussen de yoghurtdip. Gebruik hiervoor de Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, za’atar, zout en peper en knoflook.
Serveer de halloumi frietjes met de yoghurtdip.