• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

snel, makkelijk en ideaal om restjes te verwerken

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
2
Gebakken rijst met ei

Gebakken rijst met ei – verwerk restjes rijst tot een heerlijk bijgerecht of warme maaltijd.

Restjes rijst opbakken

Rijst kook je al snel teveel, maar dat is niet erg want van die restjes maken we weer een lekkere maaltijd. De nasi kennen we al, maar ken je ook de egg fried rice? Dit gerecht is over heel de wereld heel populair. Het is gebakken rijst met ei en stukjes ui, maar als je restjes groente hebt dan kun je die er ook prima in verwerken.

Gebakken rijst met ei

Als je mooie losse korrels rijst wil bakken is het belangrijk dat de rijst goed koud is. Rijst die een nacht in de koelkast heeft gestaan heeft absoluut de voorkeur. Koude rijstkorrels zijn droger en kun je veel beter bakken. We hebben vast allemaal wel eens nasi willen maken met vers gekookte rijst toch? Had je toen een mooie losse korrel? Wij denken van niet.

Gebruik koude rijst voor een mooie losse korrel

Wanneer voeg je de eieren toe?

Er zijn meerdere manieren om de eieren te verwerken. Je kunt eerst de rijst met de uien opbakken en aan de kant schuiven om dan het ei naast de rijst te bakken. Wij vinden het handiger om eerst het ei te bakken, uit de pan te halen, dan de ui en daarna de rijst en eventuele groente bakken. Op het laatst verwarm je het ei nog even kort mee.

Begin vanuit de basis

We geven je hier het basisrecept voor gebakken rijst met ei, dit recept is een leidraad, je hoeft de hoeveelheden niet precies te volgen want met restjes heb je natuurlijk niet altijd de juiste hoeveelheden.

Egg fried rice is zo al lekker als bijgerecht. Als je er groente aan toevoegt kan het prima als goedkope maaltijd voor doordeweeks dienst doen. Je bent snel klaar en die restjes zijn dan ook weer mooi verwerkt. Bij restjes kun je denken aan kip, ham of ander vlees. Maar ook groente kun je hier dus perfect in verwerken. Zorg wel dat het stevige groente zijn anders wordt de rijst alsnog een brei. Geschikte groenten zijn bijvoorbeeld wortels, erwtjes, broccoli of kool. Deze horen al wel gaar te zijn voor je ze samen met de rijst gaat bakken.

Gebakken rijst met ei

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram gekookte koude rijst
  • 3 eieren
  • 2 uien fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • peper / zout
  • restjes groente, in kleine stukjes (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken rijst met ei:

Zorg dat alles wat je nodig hebt gesneden klaar staat. Klop de eieren los met een beetje zout en peper. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en giet hier het eimengsel in. Laat kort stollen en schuif het dan aan de kant zodat het vloeibare ei op de bodem van de pan komt. Bak het ei gaar tot een soort van omelet en druk deze in stukjes uit elkaar met een spatel. Haal het ei uit de pan en verhit nog een beetje olie, bak hierin rustig de ui tot deze glazig ziet. Voeg er de knoflook aan toe en bak deze kort mee. Voeg nu de rijst toe en zet het vuur hoog. Bak de rijst al omscheppend tot deze helemaal warm is. Voeg nu de eventuele groente toe en verwarm deze mee. Voeg er nu de lente-ui en de stukjes ei aan toe en warm alles even kort door. Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie. Proef en voeg wanneer nodig peper en/of zout toe. Serveer de gebakken rijst zo warm mogelijk.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin31Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde aardappels met kwark
Bijgerecht

Gegratineerde aardappels met kwark

Pastinaak uit de wok
Bijgerecht

Pastinaak uit de wok; simpel, snel te bereiden en lekker

Salade met wintergroenten en noodles
Bijgerecht

Salade van wintergroenten en noodles

Gnocchi
Bijgerecht

Gnocchi; het basisrecept

Aardappelkugel
Bijgerecht

Aardappelkugel; een aardappelschotel met uien en kaas

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden
Bijgerecht

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden

Gegratineerde prei met blauwe kaas
Bijgerecht

Gegratineerde prei met blauwe kaas

Aardappelpuree met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Reacties 2

  1. M.g.Poth says:
    7 dagen geleden

    Ik doe de eieren en de rijst tegelijk in de pan en mengt het op een laag vuurtje goed door elkaar. Daardoor wordt elk korrel rijst met een beetje ei omgeven. Dit bak ik dan verder op een hoog vuur tot het goed bruin wordt. Vervolgens doe ik de in stukjes gesneden bosuitjes erbij. Stukjes vlees e.d. is dan niet meer nodig. Zonodig op smaak brengen met wat zout of ketjap sin ( soy sauce). Selamat maken !!🫠😋😋😋

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 dagen geleden

      Leuke tip!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen