Geglaceerde bospeen – Prachtige, glanzende, feloranje worteltjes, dat is geglaceerde bospeen. Een heerlijk bijgerechtje bij een stukje vis of vlees!
Bospeen, verse wortels in een bosje
De naam zegt het al, bospeen zijn verse wortels die samengebonden in een bos worden verkocht. Ze komen dus niet uit het bos, en ze groeien ook niet in bosjes. In het voorjaar is er verse, Hollandse bospeen. Koop eens een lekker verse bos bospeen, en bereidt ze eens op een andere manier!
Bospeen glaceren
Er zijn verschillende manieren om bospeen te bereiden. Stomen, koken, wokken, in de oven bereiden, het kan allemaal. Lees ook ons kookschoolartikel over het bereiden van bospeen. Glaceren is ook een manier om bospeen te bereiden. Bospeen zijn heerlijk knapperige worteltjes, die nog veel lekkerder worden als je ze glaceert. Zo houden ze een bite, en krijgen ze een prachtig glanzend laagje. De worteltjes worden zo nog een beetje zoeter dan ze al zijn, maar het citroensap geeft er een frisse touch aan.
Voortaan verse worteltjes!
Als je één keer verse bospeen hebt geproefd, dan wil je nooit meer de zachte worteltjes uit een blik of een pot. We beloven je dat je tafelgenoten blij zullen zijn met deze superlekkere, verse, geglaceerde bospeen!
Bospeen, anders dan andere wortels
Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.
Geglaceerde bospeen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram bospeen
- 50 gram boter
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel agavesiroop, maissiroop of eventueel suiker
- 150 ml water
- 1 eetlepel verse dille
- witte peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je geglaceerde bospeen:
Ontdoe de bospeen van het loof, en snijd de bovenkant en het puntje eraf. Was en schrap de wortels. Snijd ze in schuine plakken.
Verhit de boter in een hapjespan of wok. Laat de boter niet bruinen. Zet de worteltjes ongeveer 5 minuten aan in de boter.
Voeg dan het water en het citroensap toe. Laat de bospeen 5 minuten zachtjes stoven, met het deksel op de pan.
Haal na 5 minuten het deksel van de pan en roer de siroop of de suiker door de worteltjes. Zet het vuur hoog en blijf roeren, terwijl je het vocht laat inkoken tot het stroperig is. Dit zal ongeveer 3 minuten duren.
Breng de wortels op smaak met witte peper en zout.
Doe de bospeen over in een schaal en bestrooi met de gehakte dille. Serveer de geglaceerde bospeen bijvoorbeeld bij een stukje zalm uit de oven en wat aardappelpuree.
Tafel lekker !!
Wat n leuke recepten! Net weer even anders dan anders
Dankjewel! Fijn dat je onze recepten waardeert!