Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Geglaceerde wortels met sinaasappel en honing

Glaceren wat is dat nou precies ? Het wordt je haarfijn uitgelegd en je krijgt er gelijk een heerlijk recept bij voor geglaceerde wortels met sinaasappel.

0 5.268

Geglaceerde wortels met sinaasappel en honing –  glaceren wat is het en hoe doe je het? Wij glaceerden deze wortels en vertellen jou hoe we dit gedaan hebben.

Wat is het en hoe doe je het

Glaceren is een vakterm die we gebruiken voor een glans laag aanleggen op voedsel. De  glans laag ontstaat door boter of olie te mengen met iets zoets en dit in te koken tot een soort siroop.  In dit geval gebruiken we honing maar het kan ook suiker zijn. Een siroop blijft makkelijker aan groente of fruit hangen dan bijvoorbeeld alleen boter.

Sinaasappelsap en honing

Door toevoeging van sinaasappelsap en honing krijgen deze worteltjes een echte smaak boost. Ze zien er niet alleen erg mooi uit maar smaken ook nog eens goddelijk. Door het sinaasappelsap en de honing in te koken met wat boter ontstaat er een soort siroop  met een vrij sterke sinaasappelsmaak die mooi blijft hangen aan de wortels en ze zo een lichte sinaasappelsmaak geeft.

Geglaceerde wortels met sinaasappel en honing

Bijgerecht voor 2 a 3 personen

  • 600 gram wortels
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
  • 25 gram boter
  • 2 takjes peterselie
  • zout / peper naar smaak

Schil de wortels en snijd ze in stukken. Kook de wortels kort voor in een klein laagje water zodat ze nog hard zijn. 10 minuten ongeveer. Pers de sinaasappel uit. Schud het water van de wortels af en doe de boter in de pan bij de wortels. Doe er de honing en het sinaasappelsap bij en laat onder af en toe roeren alles samen droog stomen. Voeg peper en zout naar smaak toe.  Doe de geglaceerde wortels in een schaal. Snijd de peterselie grof en strooi deze over de wortels.

Tafel lekker!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer