• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

door Arianne
in Bijgerecht
Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel – Je hebt een mooi stuk vlees of vis en je zoekt daar een fantastisch bijgerecht bij. Dat kennen we allemaal wel toch? Je kunt er dan voor kiezen om er aardappeltjes en een salade bij te geven, maar die salades zijn in de wintermaanden nog niet zo makkelijk als je je een beetje aan de seizoenen wil houden. Onderstaand recept van gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel is een fantastische oplossing. Je serveert de aardappelen en groenten in één ovenschotel.

Het plezier van zelf koken

Het maken van deze schotel is een feest. Het snijden van de aardappelen en de verse groenten, de kleuren en het zelf op smaak brengen van dit gerecht maakt je echt een blij mens in de keuken. Als je dan die prachtige gratin uit de oven haalt en op tafel zet weet je bij voorbaat al dat iedereen aan tafel hier blij van wordt. En dat is toch de essentie van koken en lekker eten. Gun jezelf dat plezier ook en doe dat hele kleine beetje moeite om dit gerecht zelf te serveren.

Deze gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel kun je prima een dag van tevoren maken. Als je het dan serveert hoef je de gratin alleen nog even in de oven op te warmen.

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel
Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 400 gram pastinaak
  • 150 gram winterwortel
  • 200 ml. room
  • 200 ml. halfvolle melk
  • 200 ml. kippenbouillon
  • 3 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels smeerkaas met tuinkruiden
  • peper, zout, nootmuskaat
  • een handvol geraspte gruyère kaas

Bereidingswijze van dit recept

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel maak je zo:

Schil de aardappels, wortel en pastinaak en spoel alles onder stromend water. Snij de groenten met de mandoline ( een echt fijne tool voor iedere hobbykok ) in fijne plakjes. Heb je geen mandoline dan kun je dit uiteraard ook prima met een scherp koksmes doen.

Verwarm de melk, kippenbouillon, room, smeerkaas en mosterd in een ruime pan op laag vuur en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de plakjes aardappel, wortel en pastinaak erbij en laat het geheel nog zo’n 10 minuten zachtjes koken.

Doe het mengsel over in één grote ovenschaal of in meerdere kleine ovenschaaltjes. Verdeel de gruyère kaas over de ovenschaal of ovenschaaltjes en zet in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat zo’n 25 minuten garen en/of tot er een mooie krokante en goudkleurige bovenkant ontstaat.

Serveer bij de gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel een goed stuk vlees of vis. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet de a la minute speklapjes uit de supermarkt. Serveer bijvoorbeeld met sous vide gegaarde zalm.

Tafel lekker !!

Tags: AardappelenGroente - WortelsGroente - Wortels - Pastinaak

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenaardappelen met Ras el Hanout
Bijgerecht

Ovenaardappelen met ras el hanout

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

wortelstamp
Stamppot

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Reacties 2

  1. Florina says:
    2 jaar geleden

    Gemaakt! Geweldig lekker. Pastinaak is een vergeten groente zoals men dat zo vaak noemt. Maar hier niet hoor! Eenmaal geproefd, vergeet je die heerlijke smaak niet meer! En zo met aardappelen, kaas, de romige zuivel en de zoetige wortel is een perfecte smaakcombinatie. Puur comfortfood! Dank voor het recept!

    Beantwoorden
    • Arianne says:
      2 jaar geleden

      Hallo Florina,
      Wat leuk dat je ook zo verlekkerd bent op zulke gratins.
      Dit was echt een toppertje toen ik het ook op tafel zette .
      Thx voor je fijne reactie hierop.
      Arianne

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen