• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
woensdag, april 14, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

door Arianne Parent
in Bijgerecht
0
2
Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel – Je hebt een mooi stuk vlees of vis en je zoekt daar een fantastisch bijgerecht bij. Dat kennen we allemaal wel toch? Je kunt er dan voor kiezen om er aardappeltjes en een salade bij te geven, maar die salades zijn in de wintermaanden nog niet zo makkelijk als je je een beetje aan de seizoenen wil houden. Onderstaand recept van gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel is een fantastische oplossing. Je serveert de aardappelen en groenten in één ovenschotel.

Het plezier van zelf koken

Het maken van deze schotel is een feest. Het snijden van de aardappelen en de verse groenten, de kleuren en het zelf op smaak brengen van dit gerecht maakt je echt een blij mens in de keuken. Als je dan die prachtige gratin uit de oven haalt en op tafel zet weet je bij voorbaat al dat iedereen aan tafel hier blij van wordt. En dat is toch de essentie van koken en lekker eten. Gun jezelf dat plezier ook en doe dat hele kleine beetje moeite om dit gerecht zelf te serveren.

Deze gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel kun je prima een dag van tevoren maken. Als je het dan serveert hoef je de gratin alleen nog even in de oven op te warmen.

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel
Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel
pastinaak
Specials

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.

Lees verder

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 400 gram pastinaak
  • 150 gram winterwortel
  • 200 ml. room
  • 200 ml. halfvolle melk
  • 200 ml. kippenbouillon
  • 3 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels smeerkaas met tuinkruiden
  • peper, zout, nootmuskaat
  • een handvol geraspte gruyère kaas

Bereidingswijze van dit recept

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel maak je zo:

Schil de aardappels, wortel en pastinaak en spoel alles onder stromend water. Snij de groenten met de mandoline ( een echt fijne tool voor iedere hobbykok ) in fijne plakjes. Heb je geen mandoline dan kun je dit uiteraard ook prima met een scherp koksmes doen.

Verwarm de melk, kippenbouillon, room, smeerkaas en mosterd in een ruime pan op laag vuur en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de plakjes aardappel, wortel en pastinaak erbij en laat het geheel nog zo’n 10 minuten zachtjes koken.

Doe het mengsel over in één grote ovenschaal of in meerdere kleine ovenschaaltjes. Verdeel de gruyère kaas over de ovenschaal of ovenschaaltjes en zet in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat zo’n 25 minuten garen en/of tot er een mooie krokante en goudkleurige bovenkant ontstaat.

Serveer bij de gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel een goed stuk vlees of vis. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet de a la minute speklapjes uit de supermarkt. Serveer bijvoorbeeld met sous vide gegaarde zalm.

Tafel lekker !!

Tags: AardappelenGroenteGroente - Wortels
DeelPin25Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Raapsteeltjes bereiden
Kookschool

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Groene aspergesoep
Soep

Groene aspergesoep met een eitje

Asperge recepten & tips
Specials

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Reacties 2

  1. Florina says:
    2 jaar geleden

    Gemaakt! Geweldig lekker. Pastinaak is een vergeten groente zoals men dat zo vaak noemt. Maar hier niet hoor! Eenmaal geproefd, vergeet je die heerlijke smaak niet meer! En zo met aardappelen, kaas, de romige zuivel en de zoetige wortel is een perfecte smaakcombinatie. Puur comfortfood! Dank voor het recept!

    Beantwoorden
    • Arianne says:
      2 jaar geleden

      Hallo Florina,
      Wat leuk dat je ook zo verlekkerd bent op zulke gratins.
      Dit was echt een toppertje toen ik het ook op tafel zette .
      Thx voor je fijne reactie hierop.
      Arianne

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen