Gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto – Dit bijgerecht van gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto is eenvoudig, lekker en perfect voor een gezellige avond met vrienden of gewoon voor jezelf. Waar wacht je nog op?
Aubergine grillen was nog nooit zo gemakkelijk met de handige tips hieronder
Vind je het zelf soms ook een uitdaging om aubergine klaar te maken? Dat is gewoon normaal, aubergine werkt namelijk als een spons. Vanaf dat je de aubergine met olijfolie bestrijkt, absorbeert het de olijfolie in een mum van tijd en krijg je een vettig goedje. Maar met de handige tips die je hieronder vindt, krijg je een heerlijke gegrilde aubergine.
Zo voorkom je vettige aubergine
- Zorg ervoor dat je op voorhand de aubergine wat droogdept met keukenrol, dit zal al een groot deel van het vocht weghalen.
- Bestrooi de aubergine met zout en laat dit een half uurtje intrekken. Dit zal er ook voor zorgen dat het vocht wegloopt.
- Smeer met een kwastje de aubergine voorzichtig in met olijfolie.
Als je deze stappen hebt doorlopen, kunnen ze op de grill. Let op: laat de pan eerst goed warm worden voordat je de aubergine in de pan legt.
En wat past er beter bij deze gegrilde aubergines dan een heerlijke smeuïge walnotenpesto?
Aubergine gaat heerlijk samen met pesto. Maar heb je ook al eens een walnotenpesto gemaakt? Je hebt niet veel nodig: wat Parmezaanse kaas, verse basilicum, knoflook en walnoten en zo tover je in een mum van tijd een heerlijke walnotenpesto op tafel. Probeer het uit en je zult versteld staan.
Zeg niet zomaar feta tegen elke witte kaas
De echte traditionele feta is gemaakt van schapen- en geitenkaas, terwijl er in witte kaas vaak enkel koemelk zit. Witte kaas kruimelt ook minder dan feta. Als je in de winkel twijfelt of je nu voor feta of witte kaas moet gaan, is de keuze denk ik snel gemaakt? Ga voor dit recept voor een heerlijke Griekse feta.
Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente
De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.
Gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 aubergines
- 200 gram feta
- 100 gram walnoten
- een handvol basilicumblaadjes
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 1 granaatappel
- olijfolie
- zeezout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je heerlijke gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto:
Was de aubergine en snijd hem in dunne plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de plakjes aubergine op het werkblad of op snijplanken en besprenkel ze met zout. Laat het zout een halfuurtje zijn werk doen, al het vocht wordt uit de aubergine onttrokken.
Rooster de walnoten in een droge pan, laat de walnoten daarna even afkoelen.
Verhit een grillpan.
Dep de plakjes aubergine droog met keukenpapier en smeer ze vervolgens in met olijfolie. Grill de aubergine in de grillpan.
Doe de walnoten, basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine met een flinke scheut olijfolie. Maal de ingrediënten fijn tot een pesto en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Leg de plakjes gegrilde aubergine dakpansgewijs op een bord en verbrokkel de feta erover. Verdeel de walnotenpesto over het gerecht en breng de gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto op smaak door er nog een beetje olijfolie overheen te sprayen.
Tafel lekker !!
In Bulgarije at ik vaak tikwitski. Je breekt er je tong over als het voor de eerste keer uitspreekt, maar het is erg lekker, aubergine plakjes op courgette plakjes in olijfolie bakken, laten uitlekken en mengen met een saus vab yoghurd met knoflook en dille. Zalig verfrissend bij warm weer en bovendien erg gezond
Dat klinkt erg goed Annemarie. Worden daar verder geen specerijen bij gebruikt? Ik zou het niet kunnen laten om even wat specerijen in die olie mee te bakken.