• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli

Lekker bij vis!

door Redactie
in Bijgerecht
Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli – Lekker vis eten. Vers, zo uit de Noordzee. Oh ja, daar gaan we graag even voor zitten. Alleen de gedachte al maakt je enthousiast. VERS! en lekker eten. Helaas zien we dan vaak dat daar doperwten en worteltjes uit blik bij die vis geserveerd worden. Dat is wat ons betreft de afknapper van een voortreffelijk gerecht. En daarom deze Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli.

Ook voor de kinderen

Wat is dat toch altijd met dat kinderen groente moeten leren eten? Krijgen ze dat dan thuis niet? Als je je kind altijd gelijk geeft… “nee, je hoeft geen sla” dan wordt dat waarschijnlijk realiteit. Natuurlijk moet je er moeite voor doen. En… dat gaat met deze Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli gewoon heel makkelijk lukken. Steek je tijd en energie in een lekker en smaakvol bijgerecht dan heb je aan tafel echt geen gezeur.

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 stronk broccoli
  • 300 gram kerstomaatjes, liefst aan de tak
  • goede (lees.. lekkere) olijfolie
  • verse Italiaanse kruiden: salie, oregano en rozemarijn
  • groene pesto ( zie recept op onze website )
  • 2 tenen knoflook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Blancheer de broccoli kort in kokend water en giet af. Neem een mooie ovenschaal en leg de afgespoelde kerstomaatjes met het kroontje naar beneden in de schaal. Smeer op elke tomaat een beetje groene pesto. Leg de uitgelekte broccoli er bij. Pers de tenen knoflook erboven uit. Verdeel de Italiaanse kruiden erover en overgiet het geheel flink met olijfolie. Zet de schaal voor 20 tot 30 minuten in de oven. De tomaatjes moeten opengesprongen zijn maar de broccoli mag niet bruin worden. Zet deze Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli zó op de tafel.

Tags: Groente - Kool - BroccoliGroente - Vruchtgroenten - Tomaten

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pizzasaus van verse tomaten
Saus

Tomatensaus als basis pizzasaus; eenvoudig recept

Broccoli soufflé
Ontbijt en lunch

Broccoli soufflé

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Broccoli gratin
Bijgerecht

Broccoli gratin; Net even anders en vol smaak

Dipsaus van verse tomaten
Saus

Dipsaus van verse tomaten

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen