Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli – Lekker vis eten. Vers, zo uit de Noordzee. Oh ja, daar gaan we graag even voor zitten. Alleen de gedachte al maakt je enthousiast. VERS! en lekker eten. Helaas zien we dan vaak dat daar doperwten en worteltjes uit blik bij die vis geserveerd worden. Dat is wat ons betreft de afknapper van een voortreffelijk gerecht. En daarom deze Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli.
Ook voor de kinderen
Wat is dat toch altijd met dat kinderen groente moeten leren eten? Krijgen ze dat dan thuis niet? Als je je kind altijd gelijk geeft… “nee, je hoeft geen sla” dan wordt dat waarschijnlijk realiteit. Natuurlijk moet je er moeite voor doen. En… dat gaat met deze Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli gewoon heel makkelijk lukken. Steek je tijd en energie in een lekker en smaakvol bijgerecht dan heb je aan tafel echt geen gezeur.
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 stronk broccoli
- 300 gram kerstomaatjes, liefst aan de tak
- goede (lees.. lekkere) olijfolie
- verse Italiaanse kruiden: salie, oregano en rozemarijn
- groene pesto ( zie recept op onze website )
- 2 tenen knoflook
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Blancheer de broccoli kort in kokend water en giet af. Neem een mooie ovenschaal en leg de afgespoelde kerstomaatjes met het kroontje naar beneden in de schaal. Smeer op elke tomaat een beetje groene pesto. Leg de uitgelekte broccoli er bij. Pers de tenen knoflook erboven uit. Verdeel de Italiaanse kruiden erover en overgiet het geheel flink met olijfolie. Zet de schaal voor 20 tot 30 minuten in de oven. De tomaatjes moeten opengesprongen zijn, maar de broccoli mag niet bruin worden. Zet deze Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli zó op de tafel.
Tafel lekker !!