Gegrilde mais – Om bij een barbecue toch genoeg groente te eten, worden er vaak een of meerdere salades geserveerd als bijgerecht. Maar waarom zou je niet ook je groenten grillen? Als je dan toch de barbecue hebt aangestoken, dan kun je daar net zo goed gebruik van maken en ook je groenten erop leggen. Door de groente te grillen boven een houtskoolvuurtje krijgen ze een heerlijke, rokerige smaak. Er zijn best veel soorten groenten die je kunt grillen. Maar de groente waar je ongetwijfeld het eerst aan denkt om op de barbecue te leggen is ongetwijfeld mais. En zeg nu zelf, wat is er lekkerder dan je tanden te zetten in een stuk vers gegrilde mais? Inderdaad, zo uit de hand eten. Bij een barbecue mag dat! Mocht je liever netjes met mes en vork eten, dan kan dat uiteraard ook, maar wij vinden het niet nodig!
Voorgekookt? Of vers!
Op de groenteafdeling van bijna elke supermarkt vind je de bekende pakjes met twee voorgekookte maiskolven. Makkelijk hoor, ze zijn bijna eeuwig houdbaar en zo, maar wij vinden verse maiskolven echt veel lekkerder. Bij de groenteboer vind je vast verse maiskolven, en er zijn ook supermarkten die ze in het barbecueseizoen wel verkopen.
Het kost je welgeteld 10 minuten om zelf een maiskolf voor te koken en het resultaat is beslist een stuk smakelijker.
Probeer het gewoon eens. We weten zeker dat je geen mais uit zakjes meer koopt als je eenmaal vers gegrilde mais hebt geproefd! Let er wel op dat de mais die je koopt vers is. De schutbladeren moet er fris uitzien en mag geen schimmel op of tussen zitten. De kolf moet stevig aanvoelen en de korrels moeten een mooie, lichtgele kleur hebben.
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
De 10 lekkerste groenten om te grillen
Barbecue seizoen? Dat is niet alleen maar vlees of vis. Lekker Tafelen zet ook de 10 lekkerste groenten om te grillen op een rij.
Gegrilde mais
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 verse maiskolven
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- chilivlokken naar smaak
- (gerookt) zeezout naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde mais:
Ontdoe de maiskolven van het blad dat er omheen zit en verwijder de witte draden. Spoel de kolven af onder de kraan.
Breng een pan water aan de kook en kook de mais 10 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet.
Meng in een kommetje de olijfolie met de oregano, het zeezout en de chilivlokken. Smeer met een bakkwastje de kolven in met het oliemengsel.
Gril de mais een minuut of 15 op de barbecue tot ze mooie goudbruine grillstrepen hebben.
Serveer direct de gegrilde mais direct.
Tafel lekker !!