Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

Witlof met een beetje honing en balsamico. En als je dat lekker vindt wat verse tijm. Gekarameliseerde witlof is een heerlijk en eenvoudig bijgerecht.

0 469

Gekarameliseerde witlof – Makkelijk, snel en vooral erg lekker! Het klinkt moeilijk, maar is super simpel. Dit hele recept is trouwens simpel. Erg veel hoef je er niet voor in huis te halen, de meeste mensen hebben wel honing en balsamico azijn in huis. Oké verse tijm misschien niet maar dat is geen probleem als deze er niet op zit. Ook kun je nog altijd gedroogde tijm gebruiken als je die wel hebt.

Bakken niet koken

De witlof wordt in halve stronkjes gebakken, gebruik hiervoor redelijk hoog vuur anders wordt het koken in plaats van bakken. Doe er op het laatst pas zout en peper overheen want zout trekt het vocht uit de witlof. Vind je ze wel mooi van kleur maar nog net niet gaar genoeg naar je zin? Zet ze dan even weg met een deksel op de pan zo garen ze nog een beetje na.

Gekarameliseerde witlof

Bijgerecht voor 4 personen:

  • 6 stronkjes witlof
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • zout en peper
  • verse tijm ( optioneel )

Snij de witlof in de lengte doormidden en haal de kern er grotendeels uit. Verhit een koekenpan waar de stronkjes in passen. Smelt de boter en wacht tot deze begint te kleuren. Leg de stronkjes witlof met de snijkant omlaag in de pan en laat dit 2 minuutjes bakken. Draai de stronkjes om en laat de andere kant ook 2 minuutjes bakken. Verdeel ondertussen de honing over de witlof zodat deze een beetje tussen de blaadjes kan lopen. Strooi er ook de tijm overheen. Draai de witlof om en zet het vuur hoog zodat de honing karamelliseert. Zijn ze donker genoeg verdeel dan de balsamico azijn erover om het karamelliseren te stoppen. Laat de azijn nog even verdampen en breng ze op smaak met peper en zout.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer