Geroosterde tomaatjes uit de hapjespan – in een kwartiertje tover ook jij de lekkerste geroosterde tomaatjes op tafel.
Geroosterde tomaatjes zijn zo lekker, die ga je vaker maken
Door lekker verse tomaatjes even te verwarmen krijgen ze een heel andere, iets zoetige, smaak. Als je er dan ook nog lekker veel knoflook en verse kruiden bij gebruikt, kun je zelf wel bedenken dat die geroosterde tomaatjes heerlijk zijn op veel momenten. Ze zijn lekker bij een broodmaaltijd, maar ook bij de warme maaltijd, in een salade, in de pasta, als tapa maar ook op de kaasplank. En er zijn vast nog meer toepassingen te bedenken. En zeg nu zelf van die vrolijke kleuren krijg je toch spontaan trek?
Met het grootste gemak, de lekkerste tomaatjes
Bij geroosterde tomaatjes denk je al gauw dat het veel werk is dat ze misschien wel uren in de oven moeten of dat je de barbecue er voor aan moet steken. Niets is minder waar, de geroosterde tomaatjes maak je in een kwartiertje heel makkelijk in de hapjespan. Veel heb je er niet voor nodig; tomaatjes, liefst meerdere kleuren, olijfolie, knoflook en verse tuinkruiden. Verwarm de olie in de pan, tomaatjes en kruiden erbij 10 minuten geduld en klaar zijn ze.
De geroosterde tomaatjes maak je in een kwartiertje heel makkelijk in de hapjespan
Geroosterde tomaatjes van de barbecue
Maak met hetzelfde gemak als op het fornuis dit gerecht op de barbecue, zo heb je snel een heerlijk bijgerecht. In de zomer tijdens het barbecueseizoen zijn er volop verse tomaten, maak gebruik van de verkrijgbaarheid en dus ook van de lage prijs van tomaten en verras iedereen met je kookkunsten. Neem een gietijzeren pan of een aluminium schaal en werk volgens dezelfde bereidingswijze. Iedereen zal verrast zijn hoe er zo snel zo iets lekkers ook op de barbecue gemaakt kan worden. Je kunt natuurlijk even snel een tomaat in blokjes snijden en bij de barbecue serveren, maar als je er net even meer moeite voor doet en de geroosterde tomaatjes serveert, heb je een feestje waar iedereen graag nog een keer voor terugkomt.
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Geroosterde tomaatjes uit de hapjespan
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kleine tomaatjes gemengd
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels verse basilicumblaadjes
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 theelepels verse tijmblaadjes
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je geroosterde tomaatjes uit de hapjespan:
Verhit de olie in een hapjespan en doe de tomaatjes in de pan. Ze moeten er in een laag in liggen, zodat ze allemaal gelijkmatig verwarmd worden.
Pers de knoflook erboven uit en roer even door.
Voeg de kruiden er aan toe en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Laat de tomaatjes op een laag vuur in ongeveer 5-10 minuten garen, als ze open knappen zijn ze gaar.
Bestrooi de geroosterde tomaatjes eventueel met nog extra verse kruiden en serveer ze lauwwarm als bijgerecht of als tapa op een kaasplankje.
Tafel lekker !!
Wauw wat ziet dat er lekker uit
Ga morgen gelijk tomaatjes halen !!!1