Gesmoorde komkommer – Waarschijnlijk laat ook jij regelmatig een komkommer in je boodschappenmandje zakken. De komkommer is populair. Weet je ook dat de komkommer geen groente, maar fruit is? De komkommer is een eenjarige klimplant en is duidelijk familie van de augurk en de courgette. Maar ook de pompoen en de meloen zijn familie. We zullen je de verdere details besparen. Komkommer is natuurlijk vooral lekker, makkelijk en fris. Juist daarom wordt deze vaak gebruikt als rauwkost. Wat lang niet iedereen weet is dat je de komkommer ook warm kunt bereiden. Denk aan stoven, smoren, (roer)bakken of in de oven garen. Het is absoluut de moeite waard. Ik deel dan ook graag mijn versie van de gesmoorde komkommer.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Gesmoorde komkommer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kleine uien
- 1 grote komkommer
- 5 koffielepels kappertje
- 2 eetlepels bloem + 6 eetlepels water
- 400 ml verse kippenbouillon of 400 ml water met 1 kippen bouillonblokje oplossen
- citroensap
- 1 eetlepel bakboter
Bereidingswijze van dit recept
Gesmoorde komkommer maak je zo:
Schil de komkommer, halveer ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij erna de komkommer in halve maantjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Smelt de boter en fruit de ui glazig in de pan. Voeg de maantjes komkommer toe en fruit kort mee. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook en laat afgedekt een 3 minuten zachtjes garen.
Roer de bloem met een eetlepel of 6 water glad en voeg toe aan het mengsel. Laat alles ca. 5 minuten zachtjes garen en breng op smaak met peper, zout en citroensap naar eigen smaak.
Vlak voor het opdienen verdeel je de kappertjes over de gesmoorde komkommers en meng je deze er voorzichtig door.
Serveer de gesmoorde komkommer met een stukje verse vis, en gekookte aardappels.
Tafel lekker !!
De gesmoorde komkommer met kappertjes en ui was heerlijk. Onze vrienden (mede eters) heb het ook erg lekker gevonden. Goede combinatie met nieuwe aardappeltjes en gebakken zalm op de huid. Dank voor het recept.
Leuk om te horen dat we hebben kunnen inspireren Nel.