• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gestoofde verse vijgen voor op de kaasplank

Deze vijgen zijn een ware traktatie op je kaasplankje

door Redactie
in Bijgerecht
Gestoofde verse vijgen
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Gestoofde verse vijgen – Heb je ook zoveel verse vijgen maar weet je niet wat er mee te doen? Stoof deze dan en bewaar ze in de vriezer!

Verse vijgen

Verse vijgen zijn heerlijk in een salade of bij de kaasplank of in de yoghurt. Maar wanneer je zelf een struik of boom hebt heb je vaak te veel vijgen om deze allemaal vers te eten.

Je kunt er zoals veel gedaan wordt jam, chutney of compote van maken maar wat dacht je van heerlijke aromatische gestoofde verse vijgen.

Stoven

De stoofpeertjes kennen we allemaal, heerlijk zachte peertjes boordevol smaak. Deze zijn in de winter zeer geliefd bij wild, op de kaasplank of bij het dessert. Waarom zouden we niet ook vijgen stoven, want ook deze zijn zalig wanneer deze gestoofd zijn.

Het mooie van stoven is dat er lekkere kruiden aan toegevoegd kunnen worden zodat de toch al lekkere vijgen nog lekkerder worden. Ook kun je deze gestoofde verse vijgen prima in de vriezer bewaren zodat je er een lange tijd van kan genieten.

Het vocht van de vijgen is ingekookt een heerlijke zoetmaker voor in de yoghurt

Door de vijgen te stoven kun je het hele jaar door genieten van gestoofde verse vijgen op je kaasplankje. Kaas en vijgen zijn een goede combinatie en als ik eerlijk ben zijn deze gestoofde vijgen nog lekkerder dan de verse.

vijgen en kaas
Verse vijgen en kaas vormen een fantastisch duo

Gestoofde verse vijgen

Porties: lekker veel
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 1/2 kg verse vijgen
  • 500 gram suiker
  • 3 citroenen
  • 6 dl water
  • 1 tl kardemom peulen
  • 1/2 tl kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde verse vijgen:

Snij de citroenen in schijven en kneus de kardemompeulen. Doe alle ingrediënten op de vijgen na in een grote pan en breng aan de kook.

Was de vijgen en doe ze in de pan bij de rest. Laat dit 2- 3 uur zachtjes stoven. De bereidingstijd is afhankelijk van het soort vijgen. Ze moeten lekker zacht zijn maar niet uit elkaar vallen. Wanneer de vijgen gaar zijn haal je deze voorzichtig uit de pan. Zet ze op een rooster en laat ze afkoelen. Zeef het vocht en kook dit in tot het iets dikker is. Gebruik de vijgen direct of vries ze in. Dit doe je het beste door ze netjes in een bakje te zetten en de koude stroop over de koude vijgen te gieten. Door dit samen in te vriezen drogen de  gestoofde verse vijgen niet uit.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - VijgenKaas

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kaasfondue met 3 soorten kaas
Hoofdgerecht

Kaasfondue met 3 soorten Zwitserse kaas

Kaasragout
Ragout

Kaasragout; Voor in een pasteitje of voor bij de pasta

Gefrituurde brie
Voorgerecht

Gefrituurde brie

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Dip van feta en citroen
Saus

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen