• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
22
Gestoofde witte kool

Gestoofde witte kool – Nee, geen witte kool in een melksausje maar een veel lichtere versie van de witte kool die oma vroeger maakte. Omdat je tijdens het stoven smaakmakers toevoegt, wordt de kool extra lekker.

Stoven

Stoven doe je niet alleen met vlees, dit is ook zeer goed mogelijk met groenten. Stoven is eerst aanbakken in boter of olie waarna er minimaal vocht toegevoegd wordt waar het zachtjes in gaar stooft. Zo giet je geen vitamines weg en alle smaak blijft behouden. Ze wordt zelfs beter want de smaak van de bouillon en de kruiden trekken in de groente.

Smaakmakers

Voor dit bijgerecht gebruiken we kerriepoeder, maar je zou er ook tomatenpuree, currypasta of bijvoorbeeld paprikapoeder aan toe kunnen voegen. Misschien heb je zelf nog lekkere ideeën, probeer en varieer vooral.

Witte kool

Witte kool; veelzijdig en budgetvriendelijk

Met een witte kool kan je vele kanten op of het nu een fris zoete salade is of een winterse stoofschotel; witte kool is er geschikt voor.

Gestoofde witte kool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 witte kool
  • 2 uien
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 gram kippenbouillon

Bereidingswijze van dit recept

Gestoofde witte kool maken doe je zo:

Snijd de witte kool in dunne reepjes. Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen. Verwarm de boter in een pan en voeg daar de kerriepoeder aan toe. Bak even kort door en voeg er de gesneden uien aan toe. Roer kort door en voeg er de witte kool aan toe. Meng alles kort en voeg er een kopje kippenbouillon aan toe. Doe de deksel op de pan en laat dit onder af en toe roeren in ongeveer 10 – 15 minuten gaar stoven. Voeg eventueel nog wat water aan de gestoofde witte kool toe wanneer nodig. Haal de deksel van de pan en laat alle vocht verdampen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Tafel lekker !!

DeelPin517Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Gegratineerde aardappels met kwark
Bijgerecht

Gegratineerde aardappels met kwark

Pastinaak uit de wok
Bijgerecht

Pastinaak uit de wok; simpel, snel te bereiden en lekker

Salade met wintergroenten en noodles
Bijgerecht

Salade van wintergroenten en noodles

Gnocchi
Bijgerecht

Gnocchi; het basisrecept

Gebakken rijst met ei
Bijgerecht

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

Aardappelkugel
Bijgerecht

Aardappelkugel; een aardappelschotel met uien en kaas

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden
Bijgerecht

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden

Reacties 22

  1. Petra says:
    2 maanden geleden

    Ook lekker met even gebakken chorizo en rijst

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      Klinkt goed Petra, bedankt voor de Tip

      Beantwoorden
  2. Willems Marleen says:
    7 maanden geleden

    Witte kool geschaafd en gestoofd in wat boter samen met twee eendebillen (het meeste vet verwijderd) en 100 gr gerookt spek in blokjes.2 teentjes look toevoegen, 2 laurierblaadjes ook. Goed aanstoven en blussen met witte wijn. Een groentebouillonblokje erbij voegen , peper en zout en overgieten met een bokaal gevogeltefonds. 2 uur héél zachtjes stoven en indien nodig een beetje water bijvoegen. Bijkruiden met gerookte paprika en een snuifje cayenne .
    Héérlijk. Puree erbij.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      7 maanden geleden

      Lijkt me erg lekker Marleen, bedankt voor de tip!

      Beantwoorden
      • Willems Marleen says:
        7 maanden geleden

        Dankjewel Connie, de kinderen vonden het héél lekker. Heb de laag puree bovenop de kool gedaan met een mengeling van paneermeel en gedroogde uitjes. Dus een echte ovenschotel met een héérlijk korstje.

        Beantwoorden
  3. Tim B says:
    12 maanden geleden

    roomboter met kerrie
    gestoofde (halve) witte kool stoven
    blokje bouillon met kopje heet water
    en toen week ik af:
    5 eieren erop en doorheen roeren tot het rul als gehakt is,
    vlak voor serveren wat grove zoutkorrels.

    2 volle diepe borden met superlekker en spotgoedkoop eten.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      12 maanden geleden

      Lekker is dat ja, hier hebben we ook een recept van: spitskool met ei. Eenvoud kan erg smaakvol zijn.

      Beantwoorden
  4. Cecile says:
    1 jaar geleden

    Ik zie op jullie site verschillende koolrecepten staan, allemaal heel lekker dat weet ik zeker, maar ik ben naar een recept op zoek dat vaak gegeten wordt bij een Chinese rijsttafel, vaak vrij grof gesneden maar altijd gelig met een pittige smaak.
    Kunnen jullie me aan dit recept helpen? Ik weet niet meer waar ik zoeken moet, omdat ik er geen naam van heb.
    Met lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Connie says:
      1 jaar geleden

      Bedoel je toevallig atjar? . https://lekkertafelen.nl/recepten/bijgerecht/atjar-tjampoer/

      Beantwoorden
      • Cecile says:
        1 jaar geleden

        Nee Connie, atjar ken ik wel, maar het is een warm gerecht.

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          1 jaar geleden

          Gaat het om een Chinese rijsttafel of een Indische rijsttafel Cecile? Zonder naam wordt het wel lastig. Ik zou denken gestoofde of roergebakken witte- of spitskool met kerrie?

          Beantwoorden
          • Cecile says:
            1 jaar geleden

            Het zal wel een Indische rijsttafel zijn, chinese is meestal niet zo pittig, toch?
            Er zal zeker kerrie of kurkuma inzitten maar ik zou graag de andere specerijen weten.
            Ik zal toch eens bij de ‘chinees’ moeten gaan vragen naar de naam, maar dan is het ook goed te googlen. 🙂
            Lieve groet Cecile

  5. Ed says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept
    Voor de tweede keer gemaakt

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Witte kool kan zo lekker zijn op z’n tijd.

      Beantwoorden
  6. Sna says:
    2 jaar geleden

    Hoeveel is 250 gram bouillon en hoeveel weegt de kool?
    Dank voor je antwoord!

    Beantwoorden
    • Lj says:
      1 jaar geleden

      Een weegschaal doet wonderen en geeft antwoord op de vragen

      Beantwoorden
  7. Hilda says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk, erbij heb ik kipfilet met verse grote champignons in roomsaus gemaakt.

    Beantwoorden
  8. Astrid says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk!

    Beantwoorden
  9. Ton says:
    3 jaar geleden

    Lijkt me lekker. Wat kun je er verder bij eten?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      De mogelijkheden zijn eindeloos. Persoonlijk vind ik gekookte aardappels met jus en een lekker stukje vlees zoals karbonade of een gehaktballetje erg lekker hierbij.

      Beantwoorden
  10. Shanna says:
    4 jaar geleden

    Lekker. Gisteren gemaakt.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Leuk Shanna, fijn dat we iets aan je receptenlijstje hebben kunnen toevoegen. ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen