• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
17
Gestoofde witte kool

Gestoofde witte kool – Nee, geen witte kool in een melksausje maar een veel lichtere versie van de witte kool die oma vroeger maakte. Omdat je tijdens het stoven smaakmakers toevoegt, wordt de kool extra lekker.

Stoven

Stoven doe je niet alleen met vlees, dit is ook zeer goed mogelijk met groenten. Stoven is eerst aanbakken in boter of olie waarna er minimaal vocht toegevoegd wordt waar het zachtjes in gaar stooft. Zo giet je geen vitamines weg en alle smaak blijft behouden. Ze wordt zelfs beter want de smaak van de bouillon en de kruiden trekken in de groente.

Smaakmakers

Voor dit bijgerecht gebruiken we kerriepoeder, maar je zou er ook tomatenpuree, currypasta of bijvoorbeeld paprikapoeder aan toe kunnen voegen. Misschien heb je zelf nog lekkere ideeën, probeer en varieer vooral.

Witte kool

Witte kool; veelzijdig en budgetvriendelijk

Met een witte kool kan je vele kanten op of het nu een fris zoete salade is of een winterse stoofschotel; witte kool is er geschikt voor.

Gestoofde witte kool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 witte kool
  • 2 uien
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 gram kippenbouillon

Bereidingswijze van dit recept

Gestoofde witte kool maken doe je zo:

Snijd de witte kool in dunne reepjes. Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen. Verwarm de boter in een pan en voeg daar de kerriepoeder aan toe. Bak even kort door en voeg er de gesneden uien aan toe. Roer kort door en voeg er de witte kool aan toe. Meng alles kort en voeg er een kopje kippenbouillon aan toe. Doe de deksel op de pan en laat dit onder af en toe roeren in ongeveer 10 – 15 minuten gaar stoven. Voeg eventueel nog wat water aan de gestoofde witte kool toe wanneer nodig. Haal de deksel van de pan en laat alle vocht verdampen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin429Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pittige aardappelsalade
Bijgerecht

Pittige aardappelsalade

gevulde courgette
Bijgerecht

Gevulde courgette; Super simpel en met diverse variatietips

bloemkool mousseline
Bijgerecht

Bloemkool mousseline

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

bloemkool sweet en spicy
Bijgerecht

Bloemkool sweet en spicy

Sperziebonen als bijgerecht
Bijgerecht

Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender

Krieltjes-met-roomboter-en-peterselie
Bijgerecht

Krieltjes met roomboter en peterselie

Reacties 17

  1. Tim B says:
    5 maanden geleden

    roomboter met kerrie
    gestoofde (halve) witte kool stoven
    blokje bouillon met kopje heet water
    en toen week ik af:
    5 eieren erop en doorheen roeren tot het rul als gehakt is,
    vlak voor serveren wat grove zoutkorrels.

    2 volle diepe borden met superlekker en spotgoedkoop eten.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      5 maanden geleden

      Lekker is dat ja, hier hebben we ook een recept van: spitskool met ei. Eenvoud kan erg smaakvol zijn.

      Beantwoorden
  2. Cecile says:
    10 maanden geleden

    Ik zie op jullie site verschillende koolrecepten staan, allemaal heel lekker dat weet ik zeker, maar ik ben naar een recept op zoek dat vaak gegeten wordt bij een Chinese rijsttafel, vaak vrij grof gesneden maar altijd gelig met een pittige smaak.
    Kunnen jullie me aan dit recept helpen? Ik weet niet meer waar ik zoeken moet, omdat ik er geen naam van heb.
    Met lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Connie says:
      10 maanden geleden

      Bedoel je toevallig atjar? . https://lekkertafelen.nl/recepten/bijgerecht/atjar-tjampoer/

      Beantwoorden
      • Cecile says:
        10 maanden geleden

        Nee Connie, atjar ken ik wel, maar het is een warm gerecht.

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          10 maanden geleden

          Gaat het om een Chinese rijsttafel of een Indische rijsttafel Cecile? Zonder naam wordt het wel lastig. Ik zou denken gestoofde of roergebakken witte- of spitskool met kerrie?

          Beantwoorden
          • Cecile says:
            9 maanden geleden

            Het zal wel een Indische rijsttafel zijn, chinese is meestal niet zo pittig, toch?
            Er zal zeker kerrie of kurkuma inzitten maar ik zou graag de andere specerijen weten.
            Ik zal toch eens bij de ‘chinees’ moeten gaan vragen naar de naam, maar dan is het ook goed te googlen. 🙂
            Lieve groet Cecile

  3. Ed says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept
    Voor de tweede keer gemaakt

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Witte kool kan zo lekker zijn op z’n tijd.

      Beantwoorden
  4. Sna says:
    2 jaar geleden

    Hoeveel is 250 gram bouillon en hoeveel weegt de kool?
    Dank voor je antwoord!

    Beantwoorden
    • Lj says:
      9 maanden geleden

      Een weegschaal doet wonderen en geeft antwoord op de vragen

      Beantwoorden
  5. Hilda says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk, erbij heb ik kipfilet met verse grote champignons in roomsaus gemaakt.

    Beantwoorden
  6. Astrid says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk!

    Beantwoorden
  7. Ton says:
    3 jaar geleden

    Lijkt me lekker. Wat kun je er verder bij eten?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      De mogelijkheden zijn eindeloos. Persoonlijk vind ik gekookte aardappels met jus en een lekker stukje vlees zoals karbonade of een gehaktballetje erg lekker hierbij.

      Beantwoorden
  8. Shanna says:
    4 jaar geleden

    Lekker. Gisteren gemaakt.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Leuk Shanna, fijn dat we iets aan je receptenlijstje hebben kunnen toevoegen. ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen