- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

Gestoofde witte kool – Nee, geen witte kool in een melksausje maar een veel lichtere versie van de witte kool die oma vroeger maakte. Omdat je tijdens het stoven smaakmakers toevoegt wordt de kool extra lekker.

Stoven

Stoven doe je niet alleen met vlees, dit is ook zeer goed mogelijk met groentes. Stoven is eerst aanbakken in boter of olie waarna er minimaal vocht toegevoegd wordt waar het zachtjes in gaar stooft. Zo giet je geen vitamines weg en alle smaak blijft behouden. Ze wordt zelfs beter want de smaak van de bouillon en de kruiden trekken in je groentes.

Smaakmakers

Ik voeg in dit recept kerriepoeder toe maar je zou er ook tomatenpuree, curry pasta of bijvoorbeeld paprikapoeder aan toe kunnen voegen. Misschien heb je zelf nog lekkere ideeën, probeer en varieer.

Gestoofde witte kool

Bijgerecht[1] voor 4 personen

Snijd de witte kool in dunne reepjes. Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen. Verwarm de boter in een pan en voeg daar de kerriepoeder aan toe. Bak even kort door en voeg er de gesneden uien aan toe. Roer kort door en voeg er de witte kool aan toe. Meng alles kort en voeg er een kopje kippenbouillon aan toe. Doe de deksel op de pan en laat dit onder af en toe roeren in ongeveer 10 – 15 minuten gaar stoven. Voeg eventueel nog wat water toe wanneer nodig. Haal de deksel van de pan en laat alle vocht verdampen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Tafel lekker!!

Links in dit recept:
  1. Bijgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/bijgerecht/
  2. witte kool: https://lekkertafelen.nl/special/witte-kool/