Gevulde aardappelen met gorgonzola – Aardappelen en kaas kunnen echt hele dikke vrienden zijn. Nog leuker is dat je er ook echt vrienden mee maakt. Serveer deze gevulde aardappelen met gorgonzola en ze komen graag nog een keer terug. Een lekker en stoer gerecht waar je een stevige wijn of een speciaal biertje bij mag schenken.
Deze vulling is lekker met royaal peper maar wees voorzichtig met zout omdat de kaas al vrij veel zout bevat.
Gevulde aardappelen op drie manieren
Steel de show met deze gevulde aardappelen. We hebben drie verschillende vullingen op een rij gezet. Van lekker fris, tot stoer en romig.
Gevulde aardappelen met gorgonzola
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 grote vastkokende aardappels
- 4 eetlepels zure room
- 4-6 eetlepels melk
- zout & peper
- 100 gram gorgonzola
- 1 lente ui
- een paar takjes peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde aardappelen met gorgonzola:
Was de aardappels en kook deze in ruim water, al naar gelang de soort en grootte in 30-45 minuten gaar.
Snij de kaas in blokjes, snij de lente-ui in ringetjes en snipper de peterselie grof en zet alles opzij.
Haal de aardappels uit het water, neem een doekje en neem een aardappel in je hand met de platte zijde naar boven. Snij hier een klein kapje vanaf. Lepel de aardappel met een koffielepel voorzichtig leeg boven een kom. Blijf een beetje van de kant weg om stevigheid te behouden. Zet opzij en doe dit ook met de andere aardappels.
Prak de aardappelvulling met een stamper of vork grof. Voeg er de zure room en de helft van de melk aan toe. Voeg 3/4 van de vulling toe en bewaar de rest om eroverheen te strooien. Breng verder op smaak met royaal peper en een klein beetje zout.
Vul de aardappels met het mengsel, maar duw niet te hard aan. Er mag een deel van het mengsel bovenuit steken. Bestrooi de aardappels met de rest van je vulling.
Je kunt er voor kiezen om de gevulde aardappelen met gorgonzola direct lauwwarm te eten. Wil je ze liever warm eten zet ze dan nog even 15 minuten in een oven van 180 graden.
Deze aardappels zijn ook super om voor te bereiden voor een etentje. Bewaar ze in de koelkast en zet ze voor gebruik nog een half uur in de oven tot ze lekker warm zijn.
Tafel lekker !!