• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Robuust, lekker fris en goed op smaak.

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
0
Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui – De aardappelkraam op de markt of de aardappelhandel ergens in het dorp lijken steeds minder voor te komen. In bepaalde delen van het land zie je ze al helemaal niet meer. We hebben ons massaal gestort op gekoelde, panklare aardappeltjes waarvan we niet eens weten welke aardappel we eigenlijk eten. Zo jammer! Want voor deze gevulde aardappelen met paprika en lente-ui is het aardappelras toch echt wel van belang voor de smaak van je gerecht.

Met een schilletje

Voor een gevulde aardappel heb je toch echt een aardappel met schil nodig. De schil en een stukje van het vruchtvlees vormen de wand van een bakje dat echt de moeite waard is. Deze gevulde aardappelen met paprika en lente-ui behoort echt tot de serie gerechten waar je graag mes en vork in zet. Echt een feestje om te zien en nog meer om op te eten.

Vrij vastkokend

Voor dit gerecht gebruikten we de Menopper. Een nieuwkomer op de aardappelmarkt en echt wel een aanrader. Door z’n structuur en kooktype is het een aardappel die je voor heel veel gerechten kunt gebruiken. Qua smaak vonden wij deze perfect passen voor deze gevulde aardappelen met paprika en lente-ui.

In de zomer zou je er voor kunnen kiezen om de paprika rauw te gebruiken, snij de blokjes dan echter zeer klein.

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 grote Menoppers of andere vrij vastkokende aardappelen
  • 4 eetlepels zure room
  • 4-6 eetlepels melk
  • zout & peper
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 gele paprika
  • 1 lente-ui
  • een mespuntje gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde aardappelen met paprika en lente-ui:

Was de aardappels en kook deze in ruim water, al naar gelang de soort en grootte in 30-45 minuten gaar.

Snij de paprika in zeer kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paprikablokjes zachtjes beetgaar voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak deze kort mee. Draai de warmtebron uit en voeg de lente-ui toe en zet opzij.

Haal de aardappels uit het water, neem een doekje en neem een aardappel in je hand met de platte zijde naar boven. Snij hier een klein kapje vanaf. Lepel de aardappel met een koffielepel voorzichtig leeg boven een kom. Blijf een beetje van de kant weg om stevigheid te behouden. Zet opzij en doe dit ook met de andere aardappels.

Prak de aardappelvulling met een stamper of vork grof. Voeg er de zure room en de helft van de melk aan toe. Voeg 3/4 van de paprika / lente-ui vulling toe en bewaar de rest om eroverheen te strooien. Breng verder op smaak met peper en zout en eventueel nog wat melk..

Vul de aardappels met het mengsel maar duw niet te hard aan. Er mag een deel van het mengsel bovenuit steken. Bestrooi de aardappels met de achtergehouden vulling.

Je kunt er voor kiezen om de aardappels direct lauwwarm te eten. Wil je ze liever warm eten zet ze dan nog even 15 minuten in een oven van 180 graden.

Deze aardappels zijn ook super om voor te bereiden voor een etentje. Bewaar ze in de koelkast en zet ze voor gebruik nog een half uur in de oven tot ze lekker warm zijn.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappelen - Gevulde aardappelen
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

gevulde aardappelen met spek en ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met spek en ui

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen