Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui – De aardappelkraam op de markt of de aardappelhandel ergens in het dorp lijken steeds minder voor te komen. In bepaalde delen van het land zie je ze al helemaal niet meer. We hebben ons massaal gestort op gekoelde, panklare aardappeltjes waarvan we niet eens weten welke aardappel we eigenlijk eten. Zo jammer! Want voor deze gevulde aardappelen met paprika en lente-ui is het aardappelras toch echt wel van belang voor de smaak van je gerecht.
Met een schilletje
Voor een gevulde aardappel heb je toch echt een aardappel met schil nodig. De schil en een stukje van het vruchtvlees vormen de wand van een bakje dat echt de moeite waard is. Deze gevulde aardappelen met paprika en lente-ui behoort echt tot de serie gerechten waar je graag mes en vork in zet. Echt een feestje om te zien en nog meer om op te eten.
Vrij vastkokend
Voor dit gerecht gebruikten we de Menopper. Een nieuwkomer op de aardappelmarkt en echt wel een aanrader. Door z’n structuur en kooktype is het een aardappel die je voor heel veel gerechten kunt gebruiken. Qua smaak vonden wij deze perfect passen voor deze gevulde aardappelen met paprika en lente-ui.
In de zomer zou je er voor kunnen kiezen om de paprika rauw te gebruiken, snij de blokjes dan echter zeer klein.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Gevulde aardappelen op drie manieren
Steel de show met deze gevulde aardappelen. We hebben drie verschillende vullingen op een rij gezet. Van lekker fris, tot stoer en romig.
Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 grote Menoppers of andere vrij vastkokende aardappelen
- 4 eetlepels zure room
- 4-6 eetlepels melk
- zout & peper
- 1/4 rode paprika
- 1/4 gele paprika
- 1 lente-ui
- een mespuntje gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde aardappelen met paprika en lente-ui:
Was de aardappels en kook deze in ruim water, al naar gelang de soort en grootte in 30-45 minuten gaar.
Snij de paprika in zeer kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paprikablokjes zachtjes beetgaar voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak deze kort mee. Draai de warmtebron uit en voeg de lente-ui toe en zet opzij.
Haal de aardappels uit het water, neem een doekje en neem een aardappel in je hand met de platte zijde naar boven. Snij hier een klein kapje vanaf. Lepel de aardappel met een koffielepel voorzichtig leeg boven een kom. Blijf een beetje van de kant weg om stevigheid te behouden. Zet opzij en doe dit ook met de andere aardappels.
Prak de aardappelvulling met een stamper of vork grof. Voeg er de zure room en de helft van de melk aan toe. Voeg 3/4 van de paprika / lente-ui vulling toe en bewaar de rest om eroverheen te strooien. Breng verder op smaak met peper en zout en eventueel nog wat melk.
Vul de aardappels met het mengsel, maar duw niet te hard aan. Er mag een deel van het mengsel bovenuit steken. Bestrooi de aardappels met de achtergehouden vulling.
Je kunt er voor kiezen om de aardappels direct lauwwarm te eten. Wil je ze liever warm eten zet ze dan nog even 15 minuten in een oven van 180 graden.
Deze aardappels zijn ook super om voor te bereiden voor een etentje. Bewaar ze in de koelkast en zet ze voor gebruik nog een half uur in de oven tot ze lekker warm zijn.
Tafel lekker !!