Gevulde aardappelen met spek en ui – Een aardappel vullen lijkt misschien veel werk, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Oké, als je het gaat vergelijken met het opwarmen van een bak kant-en-klare lasagne gaat die gevulde aardappel je heel veel energie kosten. Maar we willen je zeker uitdagen om dit eens te proberen. Het is serieus makkelijker dan het misschien lijkt. In onderstaand recept een gevulde aardappel met spek en ui. Echt stevige smaken waarvan je eigenlijk al wel weet dat die heel goed passen bij die aardappel. Een stoer gerecht waar iedereen blij van wordt.
Deze aardappels zijn ook super om voor te bereiden voor een etentje. Bewaar ze in de koelkast en zet ze voor gebruik nog een half uur in de oven tot ze lekker warm zijn.
Gevulde aardappelen op drie manieren
Steel de show met deze gevulde aardappelen. We hebben drie verschillende vullingen op een rij gezet. Van lekker fris, tot stoer en romig.
Gevulde aardappelen met spek en ui
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 4 eetlepels zure room
- 4-6 eetlepels melk
- zout en peper
- 1 grote ui, in halve ringen
- 50 gram gerookt spek, in blokjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde aardappel met spek en ui:
Was de aardappels en kook ze in ruim water, al naar gelang de soort en grootte in 30-45 minuten gaar.
Bak het spek uit in een droge koekenpan, voeg er de ui aan toe en bak dit gaar. Haal uit de pan en zet even opzij.
Haal de aardappels uit het water, neem een doekje en neem een aardappel in je hand met de platte zijde naar boven. Snij hier een klein kapje vanaf. Lepel de aardappel met een koffielepel voorzichtig leeg boven een kom. Blijf een beetje van de kant weg om stevigheid te behouden. Zet opzij en doe dit ook met de andere aardappels.
Prak de aardappel (wat je er net uitgeschept hebt) met een stamper of vork grof. Voeg er de zure room en de helft van de melk aan toe. Voeg 3/4 van het spek en ui toe en bewaar de rest om eroverheen te strooien. Breng verder op smaak met peper en zout en wanneer nodig nog een beetje melk.
Vul de aardappels met het mengsel, maar duw niet te hard aan. Er mag een deel van het mengsel bovenuit steken. Bestrooi de aardappels met het overige spek en ui.
Je kunt er voor kiezen om de aardappelen met spek en ui direct lauwwarm te eten. Wil je ze liever warm eten zet ze dan nog even 15 minuten in een oven van 180 graden.
Tafel lekker !!